Tilin suojaaminen kaksivaiheisella vahvistuksella

Kaksivaiheinen vahvistus lisää tilillesi toisen suojaustason siltä varalta, että salasanasi varastetaan. Kun kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, kirjaudut tilillesi kahden asian avulla:

• Tietämäsi asia (esim. salasana)
  • Sinulla oleva asia (esim. puhelin)

Kaksivaiheisen vahvistuksen laittaminen päälle

1. Avaa Google-tilisi.
  2. Valitse navigaatiopaneelista Suojaus.
  3. Valitse Googleen kirjautuminen ‑kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus ja sitten Aloita.
  4. Seuraa näytön ohjeita.

Tilisi (username@gmail.com) on saatu työpaikan tai oppilaitoksen kautta. Jos et voi ottaa käyttöön kaksivaiheista vahvistusta, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Henkilöllisyyden vahvistaminen kakkosvaiheella

Kun kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi kakkosvaiheella, kun kirjaudut sisään. Tilisi suojaamiseksi Google pyytää sinulta tiettyä kakkosvaihetta.

Google-kehotteiden käyttö

Suosittelemme, että kirjaudut sisään Google-kehotteiden avulla. Kehotteen napauttaminen on helpompaa kuin vahvistuskoodin lisääminen. Lisäksi kehotteet voivat suojata sinua SIM-kortin vaihtamiselta ja muilta puhelinnumeroon perustuvilta hakkeroinneilta.

Google-kehotteet ovat ilmoituksia, joita lähetetään

• Android-puhelimille, joilla olet kirjautunut sisään Google-tilillesi
  • iPhoneille, joissa on Gmail-sovellus Gmailin tuotelogo tai Google-sovellus kirjautuneena sisään Google-tilillesi

Ilmoituksessa on tietoja kirjautumislaitteesta ja ‑sijainnista. Voit

• sallia kirjautumisen, jos pyysit sitä itse, napauttamalla Kyllä
  • estää kirjautumisen, jos et pyytänyt sitä itse, napauttamalla Ei.

Lisäsuojaustoimena Google voi pyytää PIN-koodiasi tai muuta vahvistusta.

Muiden vahvistusmenetelmien käyttö

Voit valita toisen vahvistustavan, jos

• haluat lisäsuojaa tietojenkalastelua vastaan
  • et voi vastaanottaa Google-kehotteita
  • hukkaat puhelimesi

suojaudut tietojenkalastelulta suojausavainten avulla.

Suojausavain on pieni ostettava laite, joka toimii henkilöllisyyden todentajana kirjautumisen yhteydessä. Kun meidän on varmistettava, että sinä kirjaudut sisään, voit yhdistää avaimen puhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Tilaa suojausavaimia.

Voit mahdollisesti myös kirjautua uusilla laitteille yhteensopivan puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen avulla.

Vinkki: Suojausavaimella voit suojella Google-tiliäsi tietojenkalastelun yrityksiltä. Ne ovat tilanteita, joissa hakkeri yrittää huijata sinua kertomaan salasanasi tai muita henkilötietoja. Lue lisää tietojenkalastelusta.

Google Authenticator ja muut vahvistuskoodisovellukset

Tärkeää: Älä koskaan anna vahvistuskoodejasi kenellekään.

Voit ottaa käyttöön Google Authenticatorin tai toisen sovelluksen, joka luo kertakäyttöisiä vahvistuskoodeja siltä varalta, että et saa yhteyttä internetiin tai mobiiliverkkoon.

Vahvista henkilöllisyytesi lisäämällä vahvistuskoodi kirjautumisnäytölle.

Vahvistuskoodi tekstiviestillä tai puhelimitse

Tärkeää: Älä koskaan anna vahvistuskoodejasi kenellekään.
Kuusilukuinen koodi voidaan lähettää aiemmin lisäämääsi numeroon. Koodeja voidaan lähettää tekstiviestinä tai kertoa äänipuhelussa valintasi mukaan. Vahvista henkilöllisyytesi lisäämällä koodi kirjautumisnäytölle.
Vinkki: Kaikki kaksivaiheinen vahvistuksen muodot parantavat tilin suojausta, mutta tekstiviestillä tai puhelimitse saadut vahvistuskoodit voivat paljastua, jos puhelinnumerosi hakkeroidaan.

Varakoodien käyttäminen

Tärkeää: Älä koskaan anna varakoodejasi kenellekään muulle.
Voit tulostaa tai ladata kahdeksannumeroisia varakoodeja, jotka on säilytettävä turvallisessa paikassa. Varakoodeista on hyötyä, jos hukkaat puhelimesi.

Kakkosvaiheen ohittaminen luotetulla laitteella

Jos et halua tehdä vahvistuksen kakkosvaihetta aina, kun kirjaudut tietokoneelle tai puhelimelle, valitse ruutu "Älä kysy uudelleen tällä tietokoneella".
Tärkeää: Valitse tämä vaihtoehto vain, jos käytät laitetta säännöllisesti etkä jaa sitä kenenkään kanssa.