Vanlige problemer med 2-trinnsbekreftelse

Jeg har mistet eller er blitt frastjålet telefonen min

Hvis du har mistet eller blitt frastjålet telefonen din, anbefaler vi på det sterkeste at du opphever app-passordene dine og endrer passordet for Google-kontoen din. Det gjør det vanskeligere for andre å få tilgang til Google-kontoen din fra telefonen din.

Avhengig av situasjonen kan du bruke flere andre metoder for å komme deg inn på kontoen din igjen.

Bruk reservealternativene
Hvis du har mistet tilgang til hovedtelefonen din, kan du velge å få kodene sendt til reservetelefoner. I tillegg kan du bruke én av de utskrivbare reservekodene for å logge deg på.
Logg på fra en sikker datamaskin
Hvis du tidligere har logget på fra en datamaskin og krysset av for at datamaskinen skal huske deg, kan du kanskje logge på fra den datamaskinen uten bekreftelseskode. Når du har fått tilgang til kontoen din, kan du slå av 2-trinnsbekreftelse til du igjen kan motta bekreftelseskoder.
Hent koden med talepost og taleanrop

Når du logger på, kan du be om å få koden tilsendt via taleanrop. Da kommer vi til å legge igjen en talemelding på telefonen din med bekreftelseskoden. Hvis du har ekstern tilgang til telefonens talepostkasse, kan du ringe til telefonen din og få bekreftelseskoden.

Sånn ber du om en bekreftelseskode via taleanrop:

1. Logg på med brukernavnet og passordet ditt på accounts.google.com.
  2. Når du blir bedt om å oppgi bekreftelseskoden din, klikker du på Andre måter å motta bekreftelseskoder på nederst.
  3. Velg knappen ved siden av «Send til reservetelefonnummeret ditt som slutter på **», og klikk på OK.
  4. Hvis du har konfigurert reservetelefonen din for å motta taleanrop, kommer du til å motta et taleanrop. Hvis du har konfigurert reservetelefonen din for å motta tekstmeldinger, klikker du på Ring til ditt telefonnummer som slutter på ** nederst.

Så snart du har byttet til å motta bekreftelseskoder via taleanrop, kan du be om en kode og hente den fra talepostkassen din.

Skaff deg en ny telefon fra operatøren din

Hvis du har mistet telefonen din, kan du kanskje skaffe deg en ny telefon med det samme telefonnummeret fra operatøren din.

Fyll ut skjemaet for kontogjenoppretting

Vi anbefaler deg å bruke dette alternativet bare hvis du ikke kommer deg inn på kontoen på andre måter. Denne prosessen kan ta flere dager og krever vanligvis mer arbeid enn de andre alternativene for gjenoppretting.

1. Logg på kontoen din med brukernavnet og passordet.
  2. Klikk på Har du problemer med å motta koden din? på siden med problemløsningstips for bekreftelseskoder.
  3. Klikk på «Jeg trenger hjelp fra Google til å komme meg inn på kontoen min igjen».
  4. Du må fylle ut et skjema for kontogjenoppretting for å bekrefte at kontoen tilhører deg. Ta deg tid til å svare på alle spørsmålene så godt du kan. Skjemaet er laget for å sikre at ingen andre enn deg skal komme seg inn på kontoen din. Fordi Google ikke samler inn så mye informasjon om deg når du åpner en konto, får du spørsmål om når du opprettet kontoen, hvilke Google-tjenester du bruker og hvem du ofte sender e-post til (hvis du bruker Gmail). Dette gjør vi for å være sikre på at du har autorisasjon til å logge på kontoen.

For Google Apps-brukere (bedrift)

Hvis du bruker Google Apps (e-posten din er for eksempel dittbrukernavn@domene.com), har du to alternativer:
Bruk reservealternativene
Hvis du har mistet tilgang til hovedtelefonen din, kan du velge å få kodene sendt til reservetelefoner. I tillegg kan du bruke én av de utskrivbare reservekodene for å logge på.
Kontakt domeneadministratoren din
Administratoren din kan slå av 2-trinnsbekreftelse for kontoen din, slik at du kan logge på uten noen kode.

Derfor bør du ikke bruke Google Voice til å motta bekreftelseskoder

Hvis du bruker Google Voice til å motta bekreftelseskoder, kan det fort oppstå en situasjon der du har låst deg selv ute fra kontoen din.

Hvis du for eksempel ikke er pålogget Google Voice-appen, trenger du en bekreftelseskode for å komme deg inn igjen. I slike tilfeller kan du imidlertid ikke motta denne bekreftelseskoden fordi den blir sendt til Google Voice, som du ikke har tilgang til.

Linken for konfigurasjon av 2-trinnsbekreftelse vises ikke

Hvis du ikke ser linken og du er Google Apps-bruker, må du kanskje åpne konfigureringen for 2-trinnsbekreftelse gjennom en spesiell nettadresse. Det er også mulig at domeneadministratoren ennå ikke har konfigurert den for organisasjonen din. Kontakt domeneadministratoren for å finne ut av det.

Mer informasjon om Google Autentisering

Få mer informasjon om åpen kildekode-prosjektet for Google Autentisering.

Jeg slo på 2-trinnsbekreftelse, og en app på telefonen eller datamaskinen min sluttet å fungere

Når du slår på 2-trinnsbekreftelse, slutter apper som trenger tilgang til Google-kontoen din å fungere frem til du angir et app-passord i stedet for det vanlige passordet.

Apper og enheter som vanligvis krever app-passord omfatter:

• gamle versjoner av e-postklienter som Outlook, Apple Mail og Thunderbird
  • e-postklienten som er forhåndsinstallert på telefonen din (men som ikke er laget av Google)
  • noen nettprat-, kontakt- og YouTube-klienter

Du trenger ikke å kunne app-passord utenat fordi hvert app-passord bare brukes én gang. Du kan generere et nytt app-passord når du blir bedt om ett – selv for en enhet eller app du har autorisert før.

App-passordet fungerer ikke

Hvis du har dobbeltsjekket at du har skrevet inn app-passordet riktig, men det fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å gå til https://g.co/allowaccess i nettleseren på enheten din. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt, og skriv så inn bokstavene som vises på skjermen. Deretter går du tilbake til appen du prøver å få tilgang til, og skriver inn app-passordet.

Jeg har mistet reservekodene mine og vil oppheve dem

Hvis du har mistet utskriften av reservekodene dine, kan du oppheve dem på innstillingersiden. Klikk på Vis koder, og klikk deretter på Generer nye koder. Dette ugyldiggjør det forrige settet med reservekoder og genererer et nytt sett.

Jeg mottok ingen bekreftelseskode via tekstmelding eller telefonanrop

Hvis du har valgt å motta koder via tekstmelding, må du sørge for at abonnementet og mobilenheten støtter levering av tekstmeldinger. Leveringshastighet og -tilgjengelighet kan variere basert på område og tjenesteleverandør. Sørg også for at du har godt nok mobilsignal når du venter på å motta kodene.

Hvis du velger å motta kodene via telefonanrop, må du huske at en talepost med bekreftelseskoden lagres på telefonen din hvis du ikke er tilgjengelig for å svare på anropet.

Hvis du har smarttelefon, anbefaler vi at du bruker Google Autentisering-appen.

Du kan også bytte mellom å motta kodene via tekstmelding og taleanrop – noen ganger er én av disse tjenestene mer pålitelig enn den andre.

Hvis du mottok flere bekreftelseskoder, fungerer bare den nyeste. Hvis du har bedt om flere bekreftelseskoder, må du huske på at det kan ta litt tid før du får den nyeste koden.

Kodene mine for Google Autentisering fungerer ikke (Android)

Det kan være fordi klokkeslettet på Google Autentisering-appen din ikke er riktig synkronisert.

Sånn sørger du for at klokken er riktig:

1. Gå til Google Autentisering-appens hovedmeny.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Tidskorrigering for koder.
  4. Klikk på Synkroniser nå.

På den neste siden bekrefter appen at klokkeslettet er synkronisert, og at du skal nå kunne bruke bekreftelseskodene til å logge på. Synkroniseringen påvirker bare det interne klokkeslettet i Google Autentisering-appen og endrer ikke innstillingene for tid og dato på enheten din.