Vanlige problemer med 2-trinns bekreftelse

Jeg har mistet eller blitt frastjålet telefonen min

Hvis du har mistet eller blitt frastjålet telefonen din, anbefaler vi deg å tilbakestille de appspesifikke passordene dine og endre passordet for Google-kontoen din. Dette hindrer andre i å logge seg på Google-kontoen din fra telefonen.

Avhengig av omstendighetene dine, kan du bruke flere andre måter for å få tilbake tilgang til kontoen din.

Bruk reservealternativene
Hvis du ikke har tilgang til hovedtelefonen din, kan du velge å få kodene sendt til reservetelefoner. I tillegg kan du bruke en av reservekodene til å skrive ut for å logge deg på.
Logg deg på fra en sikker datamaskin
Hvis du tidligere har logget deg på fra en datamaskin og krysset av for at datamaskinen skal huske deg, vil du kanskje kunne logge deg inn fra den datamaskinen uten en bekreftelseskode. Så snart du har kommet deg inn på kontoen din, kan du slå av 2-trinns bekreftelse inntil du kan motta bekreftelseskodene.
Hent kode med talepost og taleanrop

Når du logger deg på, kan du be om å få koden din tilsendt via taleanrop. Vi kommer da til å legge igjen en talemelding på telefonen din med bekreftelseskoden. Hvis du har ekstern tilgang til telefonens talepostkasse, kan du ringe til telefonen din og få bekreftelseskoden.

Slik ber du om en bekreftelseskode via taleanrop:

1. Logg deg på med brukernavnet og passordet ditt på accounts.google.com.
  2. Når du blir bedt om å oppgi bekreftelseskoden din, klikker du på Alternative måter å motta bekreftelseskoder på nederst.
  3. Velg knappen ved siden av «Send til reservetelefonnummeret ditt som slutter på **», og klikk på OK.
  4. Hvis du konfigurerte reservetelefonen din for å motta taleanrop, kommer du til å motta et taleanrop. Hvis du konfigurerte reservetelefonen din for å motta tekstmeldinger, klikker du på Ring til ditt telefonnummer som slutter på ** nederst.

Så snart du har byttet til å motta bekreftelseskoder via taleanrop, vil du kunne be om en kode og hente den fra talepostkassen din.

Skaff deg en ny telefon fra leverandøren din

Hvis du har mistet telefonen din, kan du kanskje skaffe deg en ny telefon fra leverandøren din, med det samme telefonnummeret.

Fyll ut skjemaet for kontogjenoppretting

Vi anbefaler deg bare å bruke dette alternativet hvis det ikke fins andre måter å få tilgang til kontoen din på. Denne prosessen kan ta flere dager og krever vanligvis større innsats enn de andre alternativene for gjenoppretting.

1. Logg deg på kontoen din med brukernavnet og passordet ditt.
  2. På siden for passordbekreftelse klikker du på Alternative måter for å motta en bekreftelseskode.
  3. Klikk på Jeg har ikke lenger tilgang til noen av disse.
  4. Du må fylle ut et skjema for kontogjenoppretting for å bekrefte eierskap for kontoen. Ta deg tid til å svare på alle spørsmålene så godt du kan. Skjemaet er laget for å sikre at ingen andre enn du skal komme seg inn på kontoen din. Fordi Google ikke samler inn så mye informasjon om deg når du åpner en konto, får du spørsmål om når du opprettet kontoen, hvilke Google-tjenester du bruker og hvem du ofte sender e-post til (hvis du bruker Gmail). Dette gjør vi for å være sikre på at du har autorisasjon til å logge deg på kontoen.

For Google Apps-brukere (bedrift)

Hvis du bruker Google Apps (e-posten din er for eksempel yourusername@domain.com), har du to alternativer:
Bruk reservealternativene
Hvis du ikke har tilgang til hovedtelefonen din, kan du velge å få kodene sendt til reservetelefoner. I tillegg kan du bruke en av de utskriftbare reservekodene dine for å logge deg på.
Kontakt domeneadministratoren din
Administratoren din kan deaktivere 2-trinns bekreftelse for kontoen din, slik at du kan logge deg på uten kode.

Grunner til å ikke bruke Google Voice for å motta bekreftelseskoder

Hvis du bruker Google Voice til å motta bekreftelseskoder, kan det fort oppstå en situasjon der du har låst deg selv ute av kontoen din.

Hvis du for eksempel ikke er pålogget Google Voice-appen, trenger du en bekreftelseskode for å komme deg inn igjen. I slike tilfeller er du imidlertid ikke i stand til å motta denne bekreftelseskoden, fordi den blir sendt til Google Voice, som du ikke har tilgang til.

Koblingen til 2-trinns bekreftelse vises ikke

Hvis du er Google Apps-bruker, men ikke ser koblingen, kan det hende du kommer til konfigureringen av 2-trinns bekreftelse via en spesiell nettadresse. Det er også mulig at domeneadministratoren din foreløpig ikke har konfigurert alternativet for organisasjonen din. Kontakt domeneadministratoren for å finne ut av det.

Finn ut mer om Google Autentisering

Finn ut mer om åpen kildekode-prosjektet for Google Autentisering.

Jeg har aktivert 2-trinns bekreftelse, og en app på telefonen eller datamaskinen min har sluttet å fungere

Når du aktiverer 2-trinns bekreftelse, slutter alle apper som krever tilgang til Google-kontoen å fungere, inntil du oppgir et appspesifikt passord i stedet for det vanlige passordet ditt.

Vanlige apper og enheter som krever et appspesifikt passord inkluderer følgende:

• POP- og IMAP-e-postklienter som for eksempel Outlook, Mail og Thunderbird
  • Gmail og Google Kalender på smarttelefoner
  • ActiveSync for Windows Mobile og iPhone
  • YouTube for mobil
  • Installerte nettpratklienter, som for eksempel Google Talk og Adium
  • AdWords Editor

Du trenger ikke å huske programspesifikke passord. Du kan generere et nytt passord når du blir bedt om et appspesifikt passord av en enhet eller en app utenfor nettleseren, også for enheter eller apper du allerede har autorisert.

Appspesifikke passord fungerer ikke

Hvis du har prøvd å bruke et appspesifikt passord på en enhet eller app som ikke åpnes i nettleseren, må du sjekke at du har skrevet inn passordet riktig. Hvis det appspesifikke passordet ditt fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å gå til https://accounts.google.com/DisplayUnlockCaptcha i nettleseren på telefonen din. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt, og skriv deretter inn bokstavene som vises på skjermen. Når dette er gjort, går du tilbake til programmet du prøver å åpne. Her oppgir du det programspesifikke passordet ditt.

Google TV og programspesifikke passord

Google TV vil stort sett fortsette å fungere når du bruker appspesifikke passord, men appen Google TV Gallery er ikke kompatibel med 2-trinns bekreftelse. Hvis du trenger å bruke denne appen, må du deaktivere 2-trinns bekreftelse.

Jeg har mistet reservekodene og vil tilbakekalle dem

Hvis du har mistet utskriften av reservekodene dine, kan du tilbakekalle dem på innstillingssiden. Klikk på Vis koder, og klikk deretter på Generer nye koder. Dette ugyldiggjør det forrige settet med reservekoder, og genererer et nytt sett.

Jeg mottar ikke koden via tekstmelding eller telefonanrop

Hvis du valgte å motta koder via tekstmelding, må du sørge for at abonnementet og mobilenheten din støtter levering av tekstmeldinger. Leveringshastighet og -tilgjengelighet kan variere basert på områder og tjenesteleverandører. Sørg også for at du har godt nok mobilsignal når du venter på å motta kodene dine.

Hvis du har smarttelefon, anbefaler vi at du bruker Google Autentisering-appen.

Du kan også forsøke å bytte mellom tekstmelding og taleanrop – noen ganger er én av disse tjenestene mer pålitelig enn den andre.

Logg deg på med brukernavn og passord for å bytte. Når du blir bedt om å oppgi en bekreftelseskode, velger du knappen ved siden av «Send en tekstmelding til telefonnummeret ditt som slutter på **» eller «Ring til telefonnummeret ditt som slutter på **», avhengig av hvilket alternativ du ønsker.
Hvis du har bedt om flere koder, er det bare den nyeste som fungerer. Husk at det kan ta litt tid før du får den siste koden.

Kodene mine for Google Autentisering fungerer ikke (Android)

Dette kan være fordi klokkeslettet på Google Autentisering-appen din ikke er synkronisert korrekt.

Slik sørger du for at klokken er korrekt:

1. Gå til Google Autentisering-appens hovedmeny
  2. Klikk på Innstillinger
  3. Klikk på Tidskorrigering for koder
  4. Klikk på Synkroniser nå

På den nesten skjermsiden bekrefter appen at klokkeslettet har blitt synkronisert, og du skal nå kunne bruke bekreftelseskodene til å logge deg på. Synkroniseringen påvirker bare det interne klokkeslettet i Google Autentisering-appen og endrer ikke innstillingene for tid og dato på enheten din.