Sovelluksen salasanoilla kirjautuminen

Sovelluksen salasana on 16-numeroinen tunnuskoodi, jonka avulla sovellus tai laite voi käyttää Google-tiliäsi. Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta ja näet Väärä salasana ‑virheen yrittäessäsi käyttää Google-tiliäsi, sovelluksen salasana saattaa ratkaista ongelman. Useimmiten sovelluksen salasana tarvitsee antaa samassa sovelluksessa tai laitteessa vain kerran, joten sitä ei tarvitse muistaa ulkoa.

Huom. Jos käytät iPhonessa iOS 8.3:a, Macissa OS X 10.10.3:a tai näiden uudempia versioita, kaksivaiheisen vahvistuksen käyttö ei enää edellytä sovellusten salasanoja, kun käytät Gmailia tai virallisia Google-sovelluksia iTunesista. Sovellusten salasanoja ei tarvita myöskään silloin, kun käytät iOS:n omassa sähköpostisovelluksessa Google-vaihtoehtoa.

Miksi sovelluksen salasanaa tarvitaan?

Kun otat kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, Google lähettää sinulle tavallisesti vahvistuskoodit. Koodit eivät kuitenkaan toimi joidenkin laitteiden ja sovellusten kanssa (esim. Outlook). Tässä tilanteessa sovellus tai laite täytyy valtuuttaa, kun kirjaudut sillä ensimmäisen kerran Google-tilillesi. Valtuutus tehdään luomalla ja antamalla sovelluksen salasana.

Sovelluksen salasanan luominen
  1. Avaa Sovellussalasanat-sivu. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan Google-tilillesi.
  2. Klikkaa alareunasta Valitse sovellus ja valitse käyttämäsi sovellus.
  3. Klikkaa Valitse laite ja valitse käyttämäsi laite.
  4. Valitse Luo.
  5. Seuraa ohjeita ja syötä sovelluksen salasana (keltaisessa palkissa näkyvä 16-merkkinen koodi) laitteeseesi.
  6. Valitse Valmis.

Et näe käyttämääsi salasanaa uudelleen. Näet kuitenkin luettelon sovelluksista ja laitteista, joille olet luonut sovelluksen salasanan.

Huom. Et välttämättä voi luoda sovelluksen salasanaa sovellukselle, jota pidetään vähemmän turvallisena. Lue lisätietoja vähemmän turvallisten sovellusten sallimisesta.

Unohtunut sovelluksen salasana

Sovelluksen salasanat ovat kertakäyttöisiä. Voit luoda uuden sovelluksen salasanan aina tarvittaessa, vaikka olisit valtuuttanut sovelluksen tai laitteen jo aiemmin.

Kirjautuminen ei edelleenkään onnistu

Jos käytät muuta kuin Googlen kehittämää sovellusta eikä kirjautuminen onnistu, sovelluksen kirjautumisprosessi ei ehkä ole turvallinen. Suosittelemme käyttämään vastaavaa Google-sovellusta, jos sellainen on saatavilla. Jos et esimerkiksi voi kirjautua sähköpostisovellukseen, käytä sen sijaan Gmail-sovellusta.

Microsoft Outlookiin liittyvien ongelmien korjaaminen

Microsoft Outlook ei hyväksy käyttäjänimeäni ja salasanaani, kun otan kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön Google-tililläni

Vaihe 1: Luo sovelluksen salasana Outlookille

Sovelluksen salasanan avulla kaksivaiheisen vahvistuksen käyttäjät voivat kirjautua tililleen sovelluksilla tai laitteilla, jotka eivät tue vahvistuskoodeja tai muita vahvistusmenetelmiä.

1. Avaa Sovelluksen salasanat ‑sivu. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan Google-tilillesi.
  2. Klikkaa alareunasta Valitse sovellus ja valitse käyttämäsi sovellus.
  3. Klikkaa Valitse laite ja valitse käyttämäsi laite.
  4. Klikkaa Luo.
  5. Seuraa ohjeita ja syötä sovelluksen salasana (keltaisessa palkissa näkyvä 16-merkkinen koodi) laitteeseesi.
  6. Klikkaa Valmis.

Kun olet klikannut Valmis, et enää näe antamaasi sovelluksen salasanaa. Syytä huoleen ei ole, sillä kutakin salasanaa käytetään vain kerran. Voit luoda sovellukselle uuden salasanan aina, kun sitä pyydetään, vaikka olisitkin valtuuttanut kyseisen laitteen tai sovelluksen jo aiemmin.

Vaihe 2: Päivitä Google-tilisi tiedot Microsoft Outlookissa

Jos Microsoft Outlook pyytää edelleen käyttäjänimeä ja salasanaa, kirjoita salasanakenttään sovelluksen salasana, jonka loit vaiheessa 1.

Jos et enää näe valintaikkunaa, jossa pyydetään käyttäjänimeä ja salasanaa, voit lisätä sovelluksen salasanan tilille kohdassa Tiedosto ja sitten Tiedot ja sitten Tilin asetukset ja sitten Tilin asetukset.

Valitse esiin tulevan valintaikkunan Sähköposti-välilehdeltä Muuta ja kirjoita sovelluksen salasana salasanakenttään. Valitse Seuraava ja viimeistele prosessi ohjeiden mukaisesti.

Yritän lisätä Google-tiliä Microsoft Outlookiin ensimmäistä kertaa ja käytän kaksivaiheista vahvistusta

Vaihe 1: Luo sovelluksen salasana Outlookille

Sovelluksen salasanan avulla kaksivaiheisen vahvistuksen käyttäjät voivat kirjautua tililleen sovelluksilla tai laitteilla, jotka eivät tue vahvistuskoodeja tai muita vahvistusmenetelmiä.

1. Avaa Sovelluksen salasanat ‑sivu. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan Google-tilillesi.
  2. Klikkaa alareunasta Valitse sovellus ja valitse käyttämäsi sovellus.
  3. Klikkaa Valitse laite ja valitse käyttämäsi laite.
  4. Klikkaa Luo.
  5. Seuraa ohjeita ja syötä sovelluksen salasana (keltaisessa palkissa näkyvä 16-merkkinen koodi) laitteeseesi.
  6. Klikkaa Valmis.

Kun olet klikannut Valmis, et enää näe antamaasi sovelluksen salasanaa. Syytä huoleen ei ole, sillä kutakin salasanaa käytetään vain kerran. Voit luoda sovellukselle uuden salasanan aina, kun sitä pyydetään, vaikka olisitkin valtuuttanut kyseisen laitteen tai sovelluksen jo aiemmin.

Vaihe 2: Lisää sovelluksen salasanasi Microsoft Outlookiin

Jos määrität Microsoft Outlookia ensimmäistä kertaa, näkyviin pitäisi tulla valintaikkuna, jossa pyydetään käyttäjänimeä ja salasanaa. Anna Google-tilisi salasanan sijaan sovelluksen salasana, jonka loit vaiheessa 1.

Jos sinulla on jo tili Microsoft Outlookissa ja olet lisäämässä toista tiliä, siirry kohtaan Tiedosto ja sitten Tiedot ja valitse Lisää tili. Kirjoita salasanakenttään sovelluksen salasana. Valitse Seuraava ja viimeistele prosessi ohjeiden mukaisesti. Ole kärsivällinen, sillä prosessi voi kestää useita minuutteja.