Log ind med applikationsspecifikke adgangskoder

De koder, som du modtager via totrinsbekræftelse, fungerer ikke i alle applikationer. Nogle få applikationer bruger oplysninger fra din Google-konto, hvilket kræver applikationsspecifikke adgangskoder.

Sådan bruger du applikationsspecifikke adgangskoder

Følgende er eksempler på enheder og applikationer, som bruger applikationsspecifikke adgangskoder: e-mailklienter såsom Outlook, Mail og Thunderbird, samt Gmail og Google Kalender på din telefon. Herunder kan du se to eksempler på, hvad du kan se, når du bruger en applikation, som kræver en applikationsspecifik adgangskode.

Apple Mail

Kort tid efter, du har slået Totrinsbekræftelse til, får du en underretning om, at din adgangskode ikke længere virker (se billedet nedenfor). Indtast den applikationsspecifikke adgangskode, som du genererede i feltet "Adgangskode" (1). Hvis du ønsker, at Mail skal gemme din adgangskode, så du ikke skal angive den fremover, når du logger ind, skal du markere feltet ud for "Husk denne adgangskode i min nøglering" (2).

Eksempel på applikationsspecifik adgangskode til Mail

Android (version 2.3 og ældre)

Kort tid efter, du har slået Totrinsbekræftelse til, får du en underretning om, at din adgangskode ikke længere virker (se billedet nedenfor). Indtast den applikationsspecifikke adgangskode, som du genererede i feltet "Adgangskode" (1).

Eksempel på applikationsspecifik adgangskode til Android

Sådan genererer du en applikationsspecifik adgangskode

1. Gå til siden med indstillinger for din Google-konto.
  2. Klik på Sikkerhed øverst på siden.
  3. Klik på Indstillinger i feltet Totrinsbekræftelse.
  4. Klik på fanen for Appspecifikke adgangskoder.
  5. Klik på Administrer dine applikationsspecifikke adgangskoder.
  6. I sektionen Applikationsspecifikke adgangskoder skal du angive et beskrivende navn til den applikation (etiket 1), som du vil godkende, f.eks. "AdWords Editor – Computer" og derefter klikke på "Generér applikationsspecifik adgangskode" (etiket 2). Application Specific Passwords Google Account

Derefter får du vist den applikationsspecifikke adgangskode, som du lige har oprettet (3). Du får også vist det navn, som du har givet enheden (4) samt et link til at tilbagekalde (5), eller annullere, koden.

generated application-specific password

Når du klikker på Udført, vil du aldrig få vist den applikationsspecifikke kode igen. Men bare rolig! Du kan generere en ny, hvis du bliver bedt om en applikationsspecifik adgangskode af en enhed eller applikation, som ikke er i en browser – også hvis det er en enhed eller applikation, som du allerede har autoriseret tidligere.

7. Når du logger ind på en applikation, som kræver en applikationsspecifik adgangskode, skal du angive den applikationsspecifikke adgangskode i adgangskodefeltet. Husk at markere indstillingen "Husk adgangskode", hvis du vil have, at applikationen skal huske koden.