Formulär för kontoåterställning

Om du blir utelåst från ditt konto och inga andra återställningsalternativ fungerar kan du som sista alternativ besöka sidan för lösenordshjälp och fylla i formuläret för kontoåterställning. Ange ditt användarnamn, skriv tecknen som visas på den förvrängda bilden och klicka på länken längst ned på sidan som följer för att bekräfta din identitet och få åtkomst till formuläret.

Fyll i alla delar av formuläret så gott du bara kan. Det har utformats så att ingen annan än du ska kunna få åtkomst till ditt konto.

Eftersom Google inte samlar in särskilt mycket information om dig när du registrerar dig för ett konto kommer du att få frågor om när du skapade ditt konto, vilka Google-tjänster du använder och vilka personer du regelbundet skickar e-post till (om du använder Gmail).

Om du fyller i återställningsformuläret och misslyckas på första försöket kan du försöka igen (dessutom kan en länk om extra lösenordshjälp visas för vissa användare). Vänta tills du har fått svar innan du skickar en ny rapport. Viktigt! Tänk på att ange så mycket information som möjligt vid varje försök. Varje inskickat formulär utvärderas oberoende av de tidigare.

Om du inte kan få tillbaka åtkomsten till kontot via återställningsformuläret kan du skapa ett nytt konto. Det går inte att använda samma Gmail-användarnamn på nytt, så om du använder Gmail måste du välja ett nytt användarnamn.

Varför är det så svårt att återställa ett konto hos Google?

Sekretess och säkerhet är av största vikt för oss på Google och vi återställer bara ett konto om vi kan vara säkra på att det återbördas till kontots rätta ägare. Eftersom Google inte efterfrågar så många personuppgifter när du registrerar dig för kontot har vi heller inte så stora möjligheter att bekräfta att du äger ett konto. Det bästa sättet att se till att du kan få tillbaka ditt konto om du råkar bli utelåst är att hålla återställningsalternativen uppdaterade. Du kan använda alternativen på vår sida för lösenordshjälp.