Ange ett telefonnummer eller en e-postadress för återställning

Se till att du får åtkomst till Google-kontot även om du får problem med att logga in genom att lägga till återställningsuppgifter.

Fördelen med återställningsuppgifter

Med ett telefonnummer eller en e-postadress för återställning kan du återställa lösenordet om

• du har glömt lösenordet
  • någon annan använder kontot
  • du blir utestängd från kontot av någon annan anledning.

Lägga till eller byta telefonnummer för återställning

1. Logga in på sidan Telefonnummer för återställning i Mitt konto.
  2. Här kan du
    • lägga till ett telefonnummer för återställning
    • byta telefonnummer för återställning genom att välja Redigera Redigera bredvid telefonnumret
    • radera telefonnumret för återställning genom att välja Radera Radera bredvid telefonnumret.
  3. Följ anvisningarna.

Obs! Om du raderar telefonnumret för återställning tas det inte bort i andra Google-tjänster där numret används. Om du vill hantera dina telefonnummer öppnar du kontot.

Använda rätt nummer

Använd en mobil som

• kan ta emot sms
  • bara tillhör dig
  • du använder regelbundet och bär med dig.

Lägga till eller ändra en e-postadress för återställning

1. Logga in på sidan Återställningsadress i Mitt konto.
  2. Här kan du
    • lägga till en återställningsadress
    • ändra eller radera återställningsadressen genom att välja Redigera Redigera bredvid e-postadressen.
  3. Följ anvisningarna.

Använda rätt e-postadress

Välj en e-postadress som

• du använder regelbundet
  • inte är samma som du använder för att logga in på Google-kontot.

Återställningsuppgifterna används så här

Du får åtkomst till kontot även om du får problem med att logga in med hjälp av återställningsuppgifterna, och kontot skyddas dessutom.

Telefonnummer för återställning

Telefonnumret för återställning kan användas för att

• skicka en kod till dig så att du får åtkomst till kontot om du blir utestängd
  • blockera andra från att logga in på kontot utan ditt tillstånd
  • göra det enklare för dig att bevisa att du är ägaren till kontot
  • informera dig om misstänkt aktivitet på kontot.

Om återställningsnumret är detsamma som ett telefonnummer som du redan har lagt till i kontot kan det användas i andra syften. Läs mer om hur telefonnummer används.

Återställningsadress

Återställningsadressen kan användas för att

• bekräfta ditt användarnamn när du har skapat en ny e-postadress
  • hjälpa dig att få åtkomst till kontot om du glömmer lösenordet eller inte kan logga in av någon annan anledning
  • informera dig om att lagringsutrymmet nästan är fullt
  • informera dig om misstänkt aktivitet på kontot.

Problem med att logga in

Om du kan inte logga in på kontot följer du stegen för att återställa kontot.

Om det inte åtgärdar problemet testar du de här kontoåterställningstipsen.