Een hersteltelefoonnummer of herstelmailadres instellen

Voeg herstelgegevens toe om ervoor te zorgen dat u weer toegang krijgt tot uw Google-account als u niet kunt inloggen.

Waarom herstelgegevens nuttig kunnen zijn

Via een hersteltelefoonnummer of -mailadres kunt u uw wachtwoord resetten als:

• u uw wachtwoord bent vergeten,
  • iemand anders uw account gebruikt,
  • u om een andere reden geen toegang meer heeft tot uw account.

Een hersteltelefoonnummer toevoegen of wijzigen

1. Log in bij de pagina Hersteltelefoonnummer in Mijn account.
  2. U kunt hier het volgende doen:
    • Een hersteltelefoonnummer toevoegen.
    • Uw hersteltelefoonnummer wijzigen: Selecteer Bewerken Bewerken naast uw nummer.
    • Uw hersteltelefoonnummer verwijderen: Selecteer Verwijderen Verwijderen naast uw nummer.
  3. Volg de instructies.

Opmerking: Als u uw hersteltelefoonnummer verwijdert, wordt dit niet verwijderd voor gebruik door andere Google-services. Ga naar uw account om uw telefoonnummers te beheren.

Welk nummer moet ik gebruiken?

Gebruik een mobiele telefoon die:

• sms'jes ontvangt,
  • alleen van u is,
  • u regelmatig gebruikt en bij u heeft.

Een herstelmailadres toevoegen of wijzigen

1. Log in bij de pagina 'Secundair e-mailadres' in 'Mijn account'.
  2. U kunt hier het volgende doen:
    • Een herstelmailadres toevoegen.
    • Uw herstelmailadres wijzigen of verwijderen: selecteer Bewerken Bewerken naast uw e-mailadres.
  3. Volg de instructies.

Welk e-mailadres u het beste kunt gebruiken

Kies een e-mailadres dat:

• u regelmatig gebruikt,
  • verschilt van het e-mailadres dat u gebruikt om in te loggen op uw Google-account.

Hoe herstelgegevens worden gebruikt

Met herstelgegevens kunt u weer toegang krijgen tot uw account en uw account beter beveiligen.

Hersteltelefoonnummer

We gebruiken uw hersteltelefoonnummer bijvoorbeeld voor het volgende:

• Voor verzending van een code om toegang te krijgen tot uw account als u geen toegang meer heeft.
  • Voor blokkering van inlogpogingen van anderen zonder uw toestemming.
  • Voor gemakkelijker bewijzen dat een account van u is.
  • Voor meldingen van verdachte activiteit in uw account.

Als uw hersteltelefoonnummer hetzelfde is als een ander telefoonnummer dat u aan uw account heeft toegevoegd, kan het worden gebruikt voor andere doeleinden. Meer informatie over hoe telefoonnummers worden gebruikt.

Herstelmailadres

We gebruiken uw herstelmailadres bijvoorbeeld voor het volgende:

• Voor bevestiging van uw gebruikersnaam nadat u een e-mailadres heeft gemaakt.
  • Voor ondersteuning bij uw account als u uw wachtwoord bent vergeten of om een andere reden niet kunt inloggen.
  • Voor een melding als u bijna geen opslagruimte meer heeft.
  • Voor meldingen van verdachte activiteit in uw account.

Als u geen toegang heeft tot uw account

Als u niet kunt inloggen, volgt u de stappen om uw account te herstellen.

Als u problemen ondervindt, kunt u deze tips proberen om de stappen voor accountherstel uit te voeren.

hc_author_accounts

Nick is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe hij de pagina kan verbeteren.