Ange ett telefonnummer eller en e-postadress för återställning

Se till att du får åtkomst till Google-kontot även om du får problem med att logga in genom att lägga till återställningsuppgifter.

Fördelen med återställningsuppgifter

Med ett telefonnummer eller en e-postadress för återställning kan du återställa lösenordet om

• du har glömt lösenordet
  • någon annan använder kontot
  • du blir utestängd från kontot av någon annan anledning.
  1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android följt av Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Personliga uppgifter högst upp.
  3. Tryck på E-post under Kontaktuppgifter.
  4. Välj Lägg till en alternativ e-postadress eller Lägg till en till e-postadress under Alternativa e-postadresser.
  5. Ange en e-postadress som du har. Välj Lägg till.
    • Om du har fått kontot via jobbet eller skolan kanske det här alternativet inte visas. Be administratören om hjälp.

Vi skickar ett e-postmeddelande med en verifieringslänk till den alternativa e-postadressen. Du måste öppna e-postmeddelandet och klicka på länken innan du kan logga in på kontot med den alternativa adressen. Det kan ta en stund innan e-postmeddelandet kommer fram.

Om du inte hittar meddelandet läser du tipsen om hur du hittar verifieringsmeddelandet eller begär att få ett nytt.

Ta bort alternativa e-postadresser

1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android följt av Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Personliga uppgifter högst upp.
  3. Tryck på E-post under Kontaktuppgifter.
  4. Tryck på Alternativa e-postadresser.
  5. Tryck på Ta bort Remove vid den alternativa e-postadress som ska tas bort.

Se vilka användarnamn du kan ta bort från Google-kontot.

Så här används återställningsuppgifterna

Du får åtkomst till kontot även om du får problem med att logga in med hjälp av återställningsuppgifterna, och kontot skyddas dessutom.

Telefonnummer för återställning

Telefonnumret för återställning kan användas för att

• skicka en kod till dig så att du får åtkomst till kontot om du blir utestängd
  • blockera andra från att logga in på kontot utan ditt tillstånd
  • göra det enklare för dig att bevisa att du är ägaren till kontot
  • informera dig om misstänkt aktivitet på kontot.

Om återställningsnumret är detsamma som ett telefonnummer som du redan har lagt till i kontot kan det användas i andra syften. Läs mer om hur telefonnummer används.

Återställningsadress

Återställningsadressen kan användas för att

• bekräfta ditt användarnamn när du har skapat en ny e-postadress
  • hjälpa dig att få åtkomst till kontot om du glömmer lösenordet eller inte kan logga in av någon annan anledning
  • informera dig om att lagringsutrymmet nästan är fullt
  • informera dig om misstänkt aktivitet på kontot.

Åtgärda problem

Jag kan inte logga in

Besök sidan för kontoåterställning och besvara frågorna så gott du kan. De här tipsen kan vara till hjälp.

Använd sidan för kontoåterställning om

• du har glömt lösenordet
  • någon har ändrat lösenordet
  • någon har raderat kontot
  • du inte kan logga in av någon annan anledning.

Tips! Kontrollera att du försöker logga in på rätt konto genom att testa att återställa användarnamnet.

Jag kan inte ändra återställningsuppgifterna

Om du loggar in på ett annat sätt än vanligt kanske du inte ges möjlighet att ändra återställningsuppgifterna. Du kan försöka igen

• med en enhet som du brukar använda när du loggar in
  • på en plats där du brukar logga in
  • nästa vecka med enheten som du använder just nu.