Ange ett telefonnummer eller en e-postadress för återställning

Se till att du får åtkomst till Google-kontot även om du får problem med att logga in genom att lägga till återställningsuppgifter.

Lägg till återställningsalternativ

Obs! Anvisningarna kanske inte fungerar om du använder kontot via jobbet, skolan eller någon annan grupp. Kontakta administratören om du behöver hjälp.

Fördelen med återställningsuppgifter

Med ett telefonnummer eller en e-postadress för återställning kan du återställa lösenordet om

• du har glömt lösenordet
  • någon annan använder kontot
  • du blir utestängd från kontot av någon annan anledning.

Tips! Om du ändrar återställningsuppgifterna kan Google ändå erbjuda att skicka verifieringskoder till ditt tidigare telefonnummer för återställning eller till den tidigare återställningsadressen i sju dagar. Det betyder att du snabbt kan skydda dina inställningar om någon börjar använda ditt konto utan behörighet.

Lägga till eller byta återställningstelefonnummer

1. Öppna appen Inställningar på enheten och tryck på Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Säkerhet högst upp.
  3. Tryck på Återställningstelefonnummer under Så här kan vi verifiera din identitet. Du kan behöva logga in.
  4. Nu kan du göra följande:
    • lägga till ett telefonnummer för återställning
    • byta återställningstelefonnummer: välj Redigera Redigera bredvid numret.
    • radera återställningsnumret: tryck på Radera Radera bredvid numret.
  5. Följ stegen på skärmen.

Tips! Telefonnummer för återställning kan fortfarande användas i andra tjänster från Google fastän du raderar det. Öppna kontot om du vill hantera dina telefonnummer.

Använda rätt nummer

Använd en telefon som

• kan ta emot sms
  • bara tillhör dig
  • du använder regelbundet och bär med dig.

Lägga till eller ändra återställningsadress

1. Öppna appen Inställningar på enheten och tryck på Google följt av Hantera ditt Google-konto.
  2. Tryck på Säkerhet högst upp.
  3. Tryck på Återställningsadress under Så här kan vi verifiera din identitet. Du kan behöva logga in.
  4. Nu kan du göra följande:
    • lägga till en återställningsadress
    • ändra eller radera återställningsadressen.
  5. Följ stegen på skärmen.

Använda rätt e-postadress

Välj en e-postadress som

• du använder regelbundet
  • inte är samma som du använder för att logga in på Google-kontot.

Så här används återställningsuppgifterna

Du får åtkomst till kontot även om du får problem med att logga in med hjälp av återställningsuppgifterna, och kontot skyddas dessutom.

Telefonnummer för återställning

Telefonnumret för återställning kan användas för att

• skicka en kod till dig så att du får åtkomst till kontot om du blir utestängd
  • blockera andra från att logga in på kontot utan ditt tillstånd
  • göra det enklare för dig att bevisa att du är ägaren till kontot
  • informera dig om misstänkt aktivitet på kontot.

Om återställningsnumret är detsamma som ett telefonnummer som du redan har lagt till i kontot kan det användas i andra syften. Läs mer om hur telefonnummer används.

Återställningsadress

Återställningsadressen kan användas för att

• bekräfta ditt användarnamn när du har skapat en ny e-postadress
  • hjälpa dig att få åtkomst till kontot om du glömmer lösenordet eller inte kan logga in av någon annan anledning
  • informera dig om att lagringsutrymmet nästan är fullt
  • informera dig om misstänkt aktivitet på kontot.

Åtgärda problem

Det går inte att logga in

Besök sidan för kontoåterställning och besvara frågorna så gott du kan. De här tipsen kan vara till hjälp.

Använd sidan för kontoåterställning om

• du har glömt lösenordet
  • någon har ändrat lösenordet
  • någon har raderat kontot
  • du inte kan logga in av någon annan anledning.

Tips! Kontrollera att du försöker logga in på rätt konto genom att testa att återställa användarnamnet.

Jag kan inte ändra återställningsuppgifterna

Om du loggar in på ett annat sätt än vanligt kanske du inte ges möjlighet att ändra återställningsuppgifterna. Du kan försöka igen

• med en enhet som du brukar använda när du loggar in
  • på en plats där du brukar logga in
  • nästa vecka med enheten som du använder just nu.