Gör den nya säkerhetskontrollen. Öka Google-kontots säkerhet på två minuter.

Ange ett telefonnummer eller en e-postadress för återställning

Det är frustrerande att förlora åtkomsten till e-postmeddelanden, dokument och foton. Genom att lägga till alternativ för kontoåterställning kan du snabbt, enkelt och säkert få åtkomst till kontot igen i framtiden.

Du måste inte ange en återställningsadress, men om du gör det blir det enklare för dig att få åtkomst till kontot om du glömmer ditt lösenord eller om du får problem med att logga in.

Om du har förlorat åtkomsten till ditt konto följer du stegen för att återställa kontot.

Lägga till eller byta telefonnummer för återställning

1. Logga in på sidan Telefonnummer för återställning i Mitt konto.
  2. Nu kan du göra följande:
    • Lägga till ett telefonnummer för återställning
    • Byta telefonnummer för återställning: Välj Redigera bredvid telefonnumret.
  3. Följ anvisningarna i rutan som visas.

Obs! Sms-funktionen måste vara aktiverad på mobilen.

Därför blir ditt konto säkrare med ett telefonnummer för återställning

Med hjälp av ditt telefonnummer för återställning kan vi

• hindra att andra loggar in på ditt konto utan ditt tillstånd
  • skicka en verifieringskod så att du kan få åtkomst till kontot igen om du förlorat åtkomsten
  • erbjuda ett alternativ till hur du verifierar att du äger kontot
  • varna dig om eventuella hot mot kontots säkerhet (till exempel när lösenordet ändras).

Läs mer om hur telefonnumret används.

Lägga till eller byta återställningsadress

1. Logga in på sidan Återställningsadress i Mitt konto.
  2. Nu kan du göra följande:
    • Lägga till en återställningsadress
    • Byta återställningsadress: Välj Redigera Redigera bredvid e-postadressen.
  3. Ange din återställningsadress.
  4. Klicka på Klart.
Vilken e-postadress ska jag använda?

Återställningsadressen ska vara en e-postadress som du använder regelbundet.

Om du använder Gmail angav du kanske en återställningsadress redan när du skapade kontot.

Om du inte använder Gmail är standardinställningen för återställningsadressen den e-postadress som du angav när du registrerade dig för kontot (till exempel mittanvändarnamn@yahoo.com).

Exempel på hur vi använder e-postadressen

Vi försöker kontakta dig på den här e-postadressen i vissa fall, till exempel

• när du har skapat en adress och vi måste bekräfta ditt användarnamn
  • om du inte kan logga in på Google
  • om du har glömt ditt lösenord
  • om ditt lagringsutrymme håller på att ta slut
  • om vi behöver varna dig om ovanlig aktivitet på kontot.