Konfigurering av telefonnummer eller e-post for gjenoppretting

Det kan være frustrerende å miste tilgangen til e-post, bilder og dokumenter. For å sikre at du raskt, enkelt og sikkert kan få tilgang til kontoen din igjen senere, bør du legge til alternativer for kontogjenoppretting.

Du trenger ikke å oppgi noen e-postadresse for gjenoppretting, men hvis du har en, blir det enklere for deg å gjenopprette tilgangen til kontoen i tilfelle du glemmer passordet ditt eller blir utestengt.

Hvis du har mistet tilgangen til kontoen din, kan du prøve å få den tilbake ved bruk av skjemaet for kontogjenoppretting.

Legg til eller endre et telefonnummer for gjenoppretting

1. Logg på «Telefonnumer for gjenoppretting»-siden i Min konto.
  2. Herfra kan du
    • legge til et telefonnummer for gjenoppretting
    • endre telefonnummeret for gjenoppretting ved å velge Endre ved siden av telefonnummeret ditt
  3. Følg veiledningen i boksen som åpnes.

Merk: Du må bruke en mobiltelefon med tekstmeldinger slått på.

Hvordan kan kontoen din bli sikrere når du bruker et telefonnummer for gjenoppretting?

Vi bruker blant annet telefonnummeret ditt for gjenoppretting til

• å utfordre personer som prøver å komme seg inn på kontoen din uten tillatelse fra deg
  • å sende deg en bekreftelseskode så du kan komme deg inn på kontoen din igjen om du mister tilgangen til den
  • å tilby en alternativ måte du kan bekrefte kontoeierskapet ditt på
  • å varsle deg om potensielle trusler for kontoens sikkerhet (for eksempel når passordet ditt endres)

Finn ut mer om hvordan telefonnumre brukes.

Legg til eller endre en gjenopprettingsadresse

1. Logg på «E-postadresse for gjenoppretting»-siden i Min konto.
  2. Herfra kan du
    • legge til en gjenopprettingsadresse
    • endre gjenopprettingsadressen din ved å velge Endre Endre ved siden av e-postadressen din
  3. Skriv inn gjenopprettingsadressen din.
  4. Velg Ferdig.
Hvilken e-postadresse bør du bruke?

Gjenopprettingsadressen må være en e-postadresse du bruker til vanlig.

Hvis du bruker Gmail, kan du ha lagt til en gjenopprettingsadresse i kontoen din da du registrerte deg.

Hvis du ikke bruker Gmail, er standard gjenopprettingsadresse e-postadressen du brukte da du registrerte deg for kontoen din (f.eks. myusername@yahoo.com).

Noen situasjoner hvor vi bruker denne e-postadressen
  • Vi må bekrefte brukernavnet ditt etter at du har opprettet en adresse
  • Du ikke får logget på Google
  • Du har glemt passordet
  • Lagringsplassen din er snart oppbrukt
  • Vi må varsle deg om uvanlig aktivitet på kontoen din