Google Apper
Hovedmeny

Konfigurering av telefonnummer eller e-post for gjenoppretting

Det kan være frustrerende å miste tilgangen til e-post, bilder og dokumenter. For å sørge for at du kan komme inn igjen på kontoen din raskt, enkelt og sikkert i fremtiden, legg til alternativer for passordgjenoppretting.

Du trenger ikke å oppgi noen e-postadresse for gjenoppretting, men hvis du har en, blir det enklere for deg å gjenopprette tilgangen til kontoen i tilfelle du glemmer passordet ditt eller blir utestengt.

Hvis du har mistet tilgangen til kontoen din, kan du prøve å få den tilbake ved bruk av skjemaet for kontogjenoppretting.

Legg til eller endre et telefonnummer for gjenoppretting

1. Logg på Min konto.
  2. Velg Dine personlige opplysninger under «Personlige opplysninger og personvern».
  3. Velg Telefon.
  4. Herfra kan du:
    • legge til et telefonnummer for gjenoppretting: Velg Legg til gjenopprettingstelefon under «Telefonnummer for gjenoppretting».
    • endre telefonnummeret for gjenoppretting: Velg Rediger Endre ved siden av telefonnummeret ditt. Velg Oppdater nummeret i boksen som åpnes.
  5. Skriv inn telefonnummeret ditt og følg instruksjonene på skjermen.

Merk: Du må bruke en mobiltelefon med tekstmeldinger slått på.

Hvordan vi bruker mobiltelefonnummeret ditt

Vi bruker telefonnummeret for gjenoppretting utelukkende til å opprettholde sikkerheten til kontoen din. Noen av måtene vi bruker telefonnummeret ditt på er for

• å utfordre personer hvis de prøver å komme seg inn på kontoen din uten tillatelse
  • å sende deg en bekreftelseskode, sånn at du kan få tilbake kontoen hvis du noen gang mister tilgangen til den
  • å tilby en alternativ måte du kan bekrefte kontoeierskapet ditt på
  • å varsle deg om mulige trusler mot sikkerheten til kontoen din (for eksempel når passordet ditt er endret)
Måter vi ikke bruker mobilnummeret ditt på

Med mindre du sender en spesifikk forespørsel om dette eller oppgir mobilnummeret ditt til oss på en annen måte, bruker vi aldri mobiltelefonnummeret ditt til noe annet enn å beskytte kontoen din. Med mindre du ber oss om det, kommer vi aldri til

• å selge telefonnummeret ditt til andre firmaer eller organisasjoner
  • å ringe deg i markedsføringsøyemed
  • å publisere telefonnummeret ditt på nettet
Grunner til at mobiltelefoner er sikrere

Mobiltelefonen din er en sikrere metode for identifisering enn gjenopprettingsadressen eller sikkerhetsspørsmålet, fordi du er i fysisk besittelse av mobiltelefonen din, i motsetning til de to andre alternativene.

Legg til eller endre en gjenopprettingsadresse

1. Logg på Min konto.
  2. Velg Dine personlige opplysninger under «Personlige opplysninger og personvern».
  3. Velg E-post.
  4. Herfra kan du:
    • legge til en gjenopprettingsadresse: Velg Legg til gjenopprettingsadresse ved siden av «E-postadresse for gjenoppretting».
    • endre gjenopprettingsadressen din: Velg e-postadressen din ved siden av «E-postadresse for gjenoppretting».
  5. Skriv inn gjenopprettingsadressen din.
  6. Velg Ferdig.
Hvilken e-postadresse bør du bruke?

Gjenopprettingsadressen må være en e-postadresse du bruker til vanlig.

Hvis du bruker Gmail, kan du ha lagt til en gjenopprettingsadresse i kontoen din da du registrerte deg.

Hvis du ikke bruker Gmail, er gjenopprettingsadressen for passordet den samme som e-postadressen du brukte da du registrerte kontoen din (for eksempel: myusername@yahoo.com).

Hva bruker vi e-postadressen din til?
Vi bruker e-postadressen for gjenoppretting til å kommunisere med deg under disse omstendighetene:
  • Vi må bekrefte brukernavnet ditt etter at du har opprettet en adresse
  • Du ikke får logget på Google
  • Du har glemt passordet
  • Lagringsplassen din er snart oppbrukt
  • Vi må varsle deg om uvanlig aktivitet på kontoen din