Een hersteltelefoonnummer of herstel-e-mailadres instellen

Het kan erg frustrerend zijn als u geen toegang meer kunt krijgen tot uw e-mails, documenten en foto's. Voeg opties voor wachtwoordherstel toe om ervoor te zorgen dat u snel, gemakkelijk en veilig weer toegang tot uw account kunt krijgen.

U hoeft niet verplicht een herstel-e-mailadres of hersteltelefoonnummer op te geven, maar u kunt daarmee wel gemakkelijker toegang krijgen tot uw account als u uw wachtwoord vergeet of de toegang kwijtraakt.

Als u geen toegang meer heeft tot uw account, kunt u proberen weer toegang te krijgen via ons formulier voor accountherstel.

Hersteltelefoonnummer

Een hersteltelefoonnummer toevoegen of bewerken
  1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer Uw persoonlijke informatie in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy'.
  3. Kies Telefoon.
  4. Selecteer Hersteltelefoonnummer toevoegen als u een telefoonnummer wilt toevoegen.
    Of selecteer 'Bewerken' Edit als u een telefoonnummer wilt bewerken.
  5. Volg de instructies op het scherm.
Opmerking: U moet een mobiele telefoon gebruiken waarop u sms'jes kunt ontvangen.
Manieren waarop we uw mobiele telefoonnummer gebruiken

We gebruiken uw hersteltelefoonnummer alleen om de beveiliging van uw account te garanderen. We gebruiken uw mobiele telefoonnummer bijvoorbeeld voor het volgende:

• Mensen op de proef stellen wanneer ze zonder uw toestemming toegang proberen te krijgen tot uw account.
  • U een verificatiecode sturen zodat u toegang tot uw account kunt krijgen als u deze toegang ooit kwijtraakt.
  • Een alternatieve methode bieden om te verifiëren dat u de eigenaar van een account bent.
  • Waarschuwingen sturen voor mogelijke bedreigingen van de beveiliging van uw account (bijvoorbeeld wanneer uw wachtwoord wordt gewijzigd).
Manieren waarop we uw mobiele telefoonnummer niet gebruiken

Tenzij u een specifiek verzoek indient of uw telefoonnummer op een andere manier aan ons doorgeeft, gebruiken we uw mobiele telefoonnummer niet voor andere zaken dan het beveiligen van uw account. Tenzij u ons anders laat weten, doen we nooit het volgende met uw telefoonnummer:

• Uw telefoonnummer verkopen aan andere bedrijven of organisaties.
  • U bellen voor marketingdoeleinden.
  • Uw telefoonnummer online publiceren.
Waarom mobiele telefoons veiliger zijn

Uw mobiele telefoon is een veiligere identificatiemethode dan uw herstel-e-mailadres of een beveiligingsvraag omdat u uw mobiele telefoon fysiek in uw bezit heeft, in tegenstelling tot de andere twee.

Herstel-e-mailadres

Een herstel-e-mailadres toevoegen of bewerken
  1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer Uw persoonlijke informatie in het gedeelte 'Persoonlijke informatie en privacy'.
  3. Kies E-mail.
  4. Selecteer Bewerken naast Herstel-e-mailadres.
  5. Voeg uw herstel-e-mailadres toe.
  6. Selecteer Gereed.
Welk e-mailadres u zou moeten gebruiken

Uw herstel-e-mailadres moet een e-mailadres zijn dat u regelmatig gebruikt.

Als u Gmail gebruikt, heeft u misschien een herstel-e-mailadres toegevoegd aan uw account toen u zich voor het eerst aanmeldde.

Als u Gmail niet gebruikt, is het hersteladres voor uw wachtwoord het e-mailadres dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor uw account (bijvoorbeeld: mijngebruikersnaam@yahoo.com).

Manieren waarop we uw e-mailadres gebruiken
We gebruiken uw herstel-e-mailadres om met u te communiceren in de volgende gevallen:
  • We moeten uw gebruikersnaam bevestigen nadat u een adres heeft gemaakt.
  • U kunt niet inloggen bij Google
  • U bent uw wachtwoord vergeten
  • U heeft bijna geen opslagruimte meer
  • We moeten u op de hoogte stellen van ongebruikelijke activiteit in verband met uw adres.