Varapuhelinnumeron tai ‑sähköpostin lisääminen

Lisäämällä palautustiedot varmistat pääsysi takaisin Google-tilille, jos kirjautuminen ei jossain vaiheessa onnistu.

Lisää palautusvaihtoehtoja

Tärkeää: Jos sait tilisi työpaikan, oppilaitoksen tai muun ryhmän kautta, nämä ohjeet eivät välttämättä toimi. Pyydä apua järjestelmänvalvojaltasi.

Mitä apua palautustiedoista on sinulle

Varapuhelinnumeron tai -sähköpostiosoitteen avulla palautat salasanasi, jos

• unohdat salasanasi
  • joku muu käyttää tiliäsi
  • et pääse kirjautumaan tilillesi jostain muusta syystä.

Vinkki: Jos vaihdat varapuhelinnumeron tai ‑sähköpostin, Google voi silti lähettää vahvistuskoodeja aiempaan varapuhelinnumeroosi tai ‑sähköpostiisi seitsemän päivän ajan. Jos joku aloittaa tilisi käytön ilman lupaasi, voit suojata asetuksesi nopeasti.

Palauttamispuhelinnumeron lisääminen tai muuttaminen

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  2. Valitse yläreunasta Tietoturva.
  3. Valitse Tapoja vahvistaa henkilöllisyytesi ‑kohdasta Palauttamispuhelinnumero. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Tämän jälkeen voit
    • lisätä palauttamispuhelinnumeron
    • vaihtaa palauttamispuhelinnumeron: valitse puhelinnumeron vierestä Muokkaa Muuta
    • poistaa palauttamispuhelinnumeron: valitse puhelinnumeron vierestä Poista Poista
  5. seurata näytöllä olevia ohjeita.

Vinkki: Jos poistat palauttamispuhelinnumerosi, sitä voidaan silti käyttää muissa Googlen palveluissa. Jos haluat muokata puhelinnumeroitasi, siirry tilillesi.

Numeron valinta

Käytä matkapuhelinta, joka

• voi vastaanottaa tekstiviestejä
  • kuuluu vain sinulle
  • on säännöllisesti käytössäsi ja jota pidät mukanasi.

Palauttamissähköpostin lisääminen tai muuttaminen

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja valitse Google ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi.
  2. Valitse yläreunasta Tietoturva.
  3. Valitse Tapoja vahvistaa henkilöllisyytesi ‑kohdasta Palauttamissähköposti. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Tämän jälkeen voit
    • lisätä tilin palauttamissähköpostin
    • vaihtaa tai poistaa palauttamissähköpostin
  5. seurata näytöllä olevia ohjeita.

Sähköpostiosoitteen valinta

Valitse sähköpostiosoite, joka

• on säännöllisesti käytössäsi
  • on eri osoite kuin se, jolla kirjaudut Google-tilillesi.

Miten palautustietoja käytetään

Palautustietojen avulla pääset takaisin tilillesi ja pidät tilisi turvassa.

Varapuhelinnumero

Varapuhelinnumeron avulla voidaan esimerkiksi

• lähettää koodi, jolla pääset takaisin tilillesi kirjautumisongelmien sattuessa
  • estää toista henkilöä käyttämästä tiliäsi ilman lupaasi
  • todistaa helpommin, että tilisi kuuluu sinulle
  • ilmoittaa sinulle epäilyttävästä toiminnasta tililläsi.

Jos varapuhelinnumerosi on sama kuin toinen tilillesi lisätty puhelinnumero, sitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin. Lue lisää puhelinnumerojen käytöstä.

Varasähköposti

Varasähköpostiosoitteen avulla voidaan esimerkiksi

• vahvistaa käyttäjätunnuksesi osoitteen luomisen jälkeen
  • auttaa sinua pääsemään tilillesi, jos unohdat salasanan tai et pysty kirjautumaan sisään muusta syystä
  • ilmoittaa sinulle tallennustilasi loppumisesta
  • ilmoittaa sinulle epäilyttävästä toiminnasta tililläsi.

Ongelmien korjaus

Sisäänkirjautuminen ei onnistu

Siirry tilin palautussivulle ja vastaa kysymyksiin parhaasi mukaan. Näistä vinkeistä voi olla hyötyä.

Käytä tilin palautussivua, jos

• unohdit salasanasi
  • joku muu vaihtoi salasanasi
  • joku poisti tilisi
  • et pysty kirjautumaan tilillesi jostain muusta syystä.

Vinkki: Palauttamalla käyttäjätunnuksesi voit varmistaa, että yrität kirjautua oikealle tilille.

Palautustietojen muuttaminen ei onnistu

Jos käyttämässäsi kirjautumistavassa on jotain epätavallista, palautustietojen muuttaminen ei ehkä ole mahdollista. Voit yrittää uudelleen

• laitteella, jolla tavallisesti kirjaudut tilille
  • sijainnista, josta tavallisesti kirjaudut tilille
  • nykyisellä laitteella viikon kuluttua.
true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.