Palauttamispuhelinnumeron tai ‑sähköpostin lisääminen

Lisäämällä palautustiedot varmistat pääsysi takaisin Google-tilille, jos kirjautuminen ei jossain vaiheessa onnistu.

Mitä apua palautustiedoista on sinulle

Palauttamispuhelinnumeron tai -sähköpostiosoitteen avulla palautat salasanasi, jos

• unohdat salasanasi
  • joku muu käyttää tiliäsi
  • et pääse kirjautumaan tilillesi jostain muusta syystä.

Vinkki: Jos vaihdat palauttamispuhelinnumeron tai ‑sähköpostin, Google voi silti lähettää vahvistuskoodeja aiempaan palauttamispuhelinnumeroosi tai ‑sähköpostiisi seitsemän päivän ajan. Jos joku aloittaa tilisi käytön ilman lupaasi, voit suojata asetuksesi nopeasti.

Palauttamispuhelinnumeron lisääminen tai muuttaminen

Palauttamispuhelinnumeron lisääminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Paranna tilisi suojausta lisäämällä palauttamispuhelinnumero.
  4. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Palauttamispuhelinnumeron muuttaminen

1. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Puhelin ja sitten Puhelinnumero.
    • Palauttamispuhelimen vaihtaminen: Valitse numeron vierestä Muokkaa Muuta.
    • Palauttamispuhelimen poistaminen: Valitse numeron vierestä Poista Poista .
  3. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Vinkki: Jos poistat palauttamispuhelinnumerosi, sitä voidaan silti käyttää muissa Googlen palveluissa. Jos haluat muokata puhelinnumeroitasi, siirry tilillesi.

Numeron valinta

Käytä matkapuhelinta, joka

• voi vastaanottaa tekstiviestejä
  • kuuluu vain sinulle
  • on säännöllisesti käytössäsi ja jota pidät mukanasi.

Palauttamissähköpostin lisääminen tai muuttaminen

Palauttamissähköpostin lisääminen

1. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti ja sitten Palauttamissähköposti. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  3. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Palauttamissähköpostin muuttaminen

1. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti ja sitten Palauttamissähköposti. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  3. Klikkaa palauttamissähköpostia, jota haluat muokata.

Sähköpostiosoitteen valinta

Valitse sähköpostiosoite, joka

• on säännöllisesti käytössäsi
  • on eri osoite kuin se, jolla kirjaudut Google-tilillesi.

Miten palautustietoja käytetään

Palautustietojen avulla pääset takaisin tilillesi ja pidät tilisi turvassa.

Palauttamispuhelinnumero

Palauttamispuhelinnumeron avulla voidaan esimerkiksi

• lähettää koodi, jolla pääset takaisin tilillesi kirjautumisongelmien sattuessa
  • estää toista henkilöä käyttämästä tiliäsi ilman lupaasi
  • todistaa helpommin, että tilisi kuuluu sinulle
  • ilmoittaa sinulle epäilyttävästä toiminnasta tililläsi.

Jos palauttamispuhelinnumerosi on sama kuin toinen tilillesi lisätty puhelinnumero, sitä voidaan käyttää muihin tarkoituksiin. Lue lisää puhelinnumerojen käytöstä.

Palauttamissähköposti

Palauttamissähköpostiosoitteen avulla voidaan esimerkiksi

• vahvistaa käyttäjätunnuksesi osoitteen luomisen jälkeen
  • auttaa sinua pääsemään tilillesi, jos unohdat salasanan tai et pysty kirjautumaan sisään muusta syystä
  • ilmoittaa sinulle tallennustilasi loppumisesta
  • ilmoittaa sinulle epäilyttävästä toiminnasta tililläsi.

Ongelmien korjaus

Sisäänkirjautuminen ei onnistu

Siirry tilin palautussivulle ja vastaa kysymyksiin parhaasi mukaan. Näistä vinkeistä voi olla hyötyä.

Käytä tilin palautussivua, jos

• unohdit salasanasi
  • joku muu vaihtoi salasanasi
  • joku poisti tilisi
  • et pysty kirjautumaan tilillesi jostain muusta syystä.

Vinkki: Palauttamalla käyttäjätunnuksesi voit varmistaa, että yrität kirjautua oikealle tilille.

Palautustietojen muuttaminen ei onnistu

Jos käyttämässäsi kirjautumistavassa on jotain epätavallista, palautustietojen muuttaminen ei ehkä ole mahdollista. Voit yrittää uudelleen

• laitteella, jolla tavallisesti kirjaudut tilille
  • sijainnista, josta tavallisesti kirjaudut tilille
  • nykyisellä laitteella viikon kuluttua.