Så här går det till när ett konfliktkonto skapas

Du kan skapa ett Google-konto med alla e-postadresser som du kan ta emot e-post på. Därför kan du ha använt din e-postadress i Google Apps för att skapa ett konfliktkonto. Ett konfliktkonto är ett personligt Google-konto som skapades med e-postadressen i ett Google Apps-konto. Därför kan en Google Apps-användare ha två konton med samma e-postadress.

Här följer ett vanligt scenario

1. Mikaela beslutar sig för att besöka www.google.com/photos och skapar ett Google-konto med e-postadressen Mikaela@altostrat.com.
  2. Mikaelas företag, Altostrat, uppgraderar senare till Google Apps, vilket betyder att varje anställds e-postadress nu fungerar som användarnamn på företagets Google-konto.
  3. Nu har Mikaela två Google-konton: ett Google Apps-konto och ett Google-konto. Båda har samma primära e-postadress trots att det är helt olika konton.
    1. Om du har ett konfliktkonto beror det oftast på att du har använt Google Reader, Google Voice eller Picasa webbalbum med din @my-domain.com-adress.