Så här skapas ett konfliktkonto

Du kan skapa ett Google-konto med alla e-postadresser som du kan ta emot e-post på. På grund av detta kan du ha skapat ett konfliktkonto med den e-postadress du använder för Google Workspace. Ett konfliktkonto är ett privat Google-konto som har skapats med en e-postadress till ett Google Workspace-konto. På så sätt kan Google Workspace-användare ha två konton med samma e-postadress.

Här följer ett vanligt scenario

1. Johanna besöker www.google.com/photos och bestämmer sig för att skapa ett Google-konto med e-postadressen som hon använder i jobbet: johanna@altostrat.com.
  2. Mikaelas företag, Altostrat, uppgraderar senare till Google Workspace, vilket betyder att varje anställds e-postadress nu fungerar som användarnamn på företagets Google-konto.
  3. Johanna har nu angett samma primära e-postadress för två Google-konton som inte har någon koppling till varandra, ett Google Workspace-konto och ett Google-konto.
true
Välkommen till ditt Google-konto!

Vi har märkt att du har ett nytt Google-konto. Läs mer om hur du kan förbättra upplevelsen med checklistan för Google-konton.