Slik opprettes en konfliktkonto

En Google-konto kan opprettes ved å bruke hvilken som helst standard e-postadresse hvor du mottar e-postmeldinger. Dermed kan du ha brukt e-postadressen for Google Apps til å opprette en konfliktkonto. En konfliktskapende konto er en personlig Google-konto som ble opprettet med e-postadressen for en Google Apps-konto. Derfor kan Google Apps-brukere ha to kontoer med samme e-postadresse.

Her er et eksempel på et vanlig scenario

1. Kari går til www.google.com/photos og oppretter en Google-konto med e-postadressen kari@altostrat.com.
  2. Karis selskap, Altostrat, oppgraderer til Google Apps – noe som betyr at e-postadressen til hver ansatt nå er den ansattes brukernavn for en bedriftskonto fra Google.
  3. Kari har nå to Google-kontoer, én Google Apps-konto og én Google-konto. Dette er to ulike kontoer som ikke har noe til felles, men som nå har samme primære e-postadresse.
    1. Den vanligste årsaken til at du har en konfliktkonto, er at du har brukt Google Leser, Google Voice eller Picasa Nettalbum med e-postadressen for @mittdomene.com.