Over authenticatie in twee stappen

Authenticatie in twee stappen

Bescherm uw account tegen criminelen door uw wachtwoord én uw telefoon te gebruiken.

Aan de slag

Waarom u authenticatie in twee stappen zou moeten gebruiken

Met authenticatie in twee stappen wordt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toegevoegd. Zo kunt u de kans dat de persoonlijke gegevens in uw account worden gestolen, aanzienlijk beperken. Om zonder toestemming toegang te krijgen tot een account met authenticatie in twee stappen, hebben hackers niet alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar ook uw telefoon.

Hoe het werkt

1 Uw wachtwoord opgeven
Wanneer u inlogt bij Google, geeft u zoals gewoonlijk uw gebruikersnaam en wachtwoord in.
2 U wordt om iets anders gevraagd
Vervolgens wordt u gevraagd om een code die u ontvangt via een sms'je, telefoontje of onze mobiele app. Als u een beveiligingssleutel heeft, kunt u deze ook in de USB-poort van uw computer plaatsen.
Houd het eenvoudig
Wanneer u inlogt, kunt u aangeven dat u die bepaalde computer wilt laten onthouden. Vervolgens vragen we alleen om uw wachtwoord wanneer u op die computer inlogt. U wordt nog steeds beveiligd, want als iemand anders probeert in te loggen op uw account via een andere computer, is een verificatiecode of een beveiligingssleutel vereist.

Meer informatie over authenticatie in twee stappen.