Over authenticatie in twee stappen

Authenticatie in twee stappen

Bescherm uw account tegen criminelen door uw wachtwoord én uw telefoon te gebruiken.

Aan de slag

Waarom u authenticatie in twee stappen zou moeten gebruiken

Met authenticatie in twee stappen wordt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toegevoegd. Zo kunt u de kans dat de persoonlijke gegevens in uw account worden gestolen, aanzienlijk beperken. Om zonder toestemming toegang te krijgen tot een account met authenticatie in twee stappen, hebben hackers niet alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar ook uw telefoon.

Hoe het werkt

1 Geef uw wachtwoord op
Wanneer u bij Google inlogt, geeft u zoals u gewend bent uw gebruikersnaam en wachtwoord op.
2 Geef een code op die u op uw telefoon heeft ontvangen
U wordt gevraagd om een code die naar u is verstuurd via sms, spraakoproep of onze mobiele app.
Houd het eenvoudig
Tijdens het inloggen kunt u ons laten weten niet nogmaals om een code te vragen op die computer. Uw account is nog steeds beveiligd, omdat we naar codes vragen wanneer u of iemand anders via andere computers op uw account probeert in te loggen.

Meer informatie over authenticatie in twee stappen.