Logg på Google-kontoen din med en annen e-postadresse

Når du oppretter en Google-konto, får du automatisk en Gmail-adresse. Men hvis du heller vil bruke en annen e-postadresse for å logge på, kan du knytte en annen e-postadresse (som ikke er en Gmail-adresse) til kontoen og bruke den for å logge på, gjenopprette passordet, motta varsler og så videre.

Hvis du velger en alternativ e-postadresse, må du følge dette:

• Du kan ikke bruke en Gmail-adresse.
  • Du kan ikke bruke e-postadresser som allerede er koblet til andre Google-kontoer.
  • Du må bruke passordet for Google-kontoen når du logger på med denne e-postadressen.

Viktig: Trinnene nedenfor gjelder bare for eksisterende Google-kontoer. Finn ut hvordan du oppretter en ny Google-konto med en alternativ e-postadresse.

Legg til alternative e-postadresser

1. Åpne Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Velg Personlig informasjon.
  3. Klikk på E-post under «Kontaktinformasjon».
  4. Velg Legg til alternativ e-postadresse eller Legg til en annen e-postadresse ved siden av «Alternative e-postadresser».  Det kan hende du må logge på igjen.
  5. Skriv inn en av e-postadressene dine. Velg Legg til.

Vi sender en e-post med en bekreftelseslink til den alternative e-postadressen. Du må åpne e-posten og klikke på linken for å kunne logge på kontoen din med den alternative adressen. Det er ikke sikkert at du mottar e-posten med en gang.

Hvis du ikke finner meldingen, kan du se tipsene våre om hvordan du finner bekreftelses-e-posten eller ber om en ny.

Fjern alternative e-postadresser

1. Åpne Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Velg Personlig informasjon
  3. Klikk på E-post under «Kontaktinformasjon».
  4. Klikk på Alternative e-postadresser. Du må kanskje logge på igjen.
  5. Klikk på Fjern Remove ved siden av den alternative e-postadressen du vil fjerne.

Se hvilke brukernavn du kan fjerne fra Google-kontoen din.

Når kan andre se Gmail-adressen din i stedet for den alternative e-postadressen?

Når andre deler ting med den alternative e-postadressen din, ser de i av og til den primære e-postadressen for Google-kontoen din (Gmail) i stedet. Her er noen eksempler:

• Google Dokumenter: Når noen deler innhold, for eksempel dokumenter, med den alternative e-postadressen din, vises Gmail-adressen din i stedet for den alternative adressen.
  • Google Nettsteder: Når noen deler nettsteder med den alternative e-postadressen din, vises Gmail-adressen din i stedet for den alternative adressen.
  • Kalender: Når du svarer på invitasjoner som er videresendt fra den alternative adressen din, ser arrangøren svarene som om de kommer fra Gmail-adressen din.
  • Google Keep: Når noen deler kommentarer med den alternative e-postadressen din, vises Gmail-adressen din i stedet for den alternative adressen.
  • Google Grupper: Hvis du fjerner en alternativ e-postadresse som var en del av en gruppe, vises muligens Gmail-adressen din i stedet.
  • Google Ads: Når du godtar en invitasjon til å bruke en Google Ads-konto med den alternative e-postadressen din, vises Gmail-adressen og den alternative e-postadressen din på siden for kontotilgang.
true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.