Logga in på Google-kontot med en annan e-postadress

Du får automatiskt en Gmail-adress när du skapar ett Google-konto. Om du hellre använder en e-postadress utanför Gmail när du loggar in kan du dock länka denna till kontot och logga in, återställa lösenordet, ta emot aviseringar med mera med den.

Krav på e-postadressen

• Det går inte att använda en Gmail-adress.
  • Det går inte att använda en e-postadress som redan har kopplats till ett annat Google-konto.
  • Kom ihåg att använda lösenordet för ditt Google-konto när du loggar in med e-postadressen.

Lägga till en alternativ e-postadress

1. Logga in på ditt Google-konto.
  2. Klicka på E-postadress i rutan Personliga uppgifter.
  3. Klicka på Redigera bredvid Andra e-postadresser.
  4. Lägg till en återställningsadress.
  5. Klicka på Spara.

Vi skickar ett e-postmeddelande med en verifieringslänk till den alternativa e-postadressen. Du måste klicka på länken innan du kan logga in på kontot med den alternativa e-postadressen.

Kan du inte hitta verifieringsmeddelandet? Läs våra felsökningstips.

Din Gmail-adress kanske visas i stället för din alternativa e-postadress

När någon delar något med din alternativa e-postadress kan det hända att de ser den primära e-postadressen för ditt Google-konto (Gmail-adressen) i stället:

• Google Dokument: När någon delar något, till exempel ett dokument, med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Google Sites: När någon delar en webbplats med din alternativa e-postadress visas din Gmail-adress i stället för den alternativa e-postadressen.
  • Kalender: När du svarar på inbjudningar som vidarebefordrats från din alternativa e-postadress ser det ut som om svaren kommer från din Gmail-adress för organisatören.