Kirjautuminen Google-tilille toisella sähköpostiosoitteella

Kun luot Google-tilin, saat automaattisesti myös Gmail-osoitteen. Jos haluat käyttää toista sähköpostiosoitetta kirjautumiseen, voit yhdistää muun kuin Gmail-sähköpostiosoitteen kyseiseen tiliin ja käyttää sähköpostiosoitetta esimerkiksi kirjautumiseen, uuden salasanan pyytämiseen ja ilmoitusten vastaanottamiseen.

Kun valitset vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta, muista seuraavat asiat:

• Et voi käyttää Gmail-osoitetta.
  • Et voi käyttää sähköpostiosoitetta, joka on jo yhdistetty toiseen Google-tiliin.
  • Käytä Google-tilisi salasanaa, kun kirjaudut käyttämällä tätä sähköpostiosoitetta.

Tärkeää: Alla olevat vaiheet koskevat vain olemassa olevaa Google-tiliä. Lue lisää uuden Google-tilin luomisesta vaihtoehtoisella sähköpostiosoitteella.

Vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen lisääminen

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot.
  3. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  4. Valitse Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet ‑kohdan vierestä Lisää vaihtoehtoinen sähköpostiosoite tai Lisää uusi sähköpostiosoite.  Sinun ehkä kirjauduttava sisään uudelleen.
  5. Lisää omistamasi sähköpostiosoite. Valitse Lisää.

Lähetämme vahvistuslinkin sisältävän sähköpostin vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseesi. Sinun on avattava sähköposti ja klikattava linkkiä, ennen kuin voit kirjautua tilillesi vaihtoehtoisella osoitteella. Sähköposti ei välttämättä saavu heti.

Jos et löydä viestiä, katso vinkit vahvistusviestin löytämiseen tai uuden pyytämiseen.

Vaihtoehtoisten sähköpostiosoitteiden poistaminen

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot
  3. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Sähköposti.
  4. Valitse Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet. Kirjaudu tarvittaessa uudelleen sisään.
  5. Valitse poistettavan sähköpostiosoitteen kohdalta Poista Remove.

Katso, mitkä käyttäjänimet voit poistaa Google-tililtäsi.

Gmail-osoitteesi näkyminen muille vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteesi sijaan

Kun ihmiset jakavat kohteita vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteesi kanssa, he saattavat sen sijaan nähdä ensisijaisen Google-tilisi sähköpostiosoitteen (Gmail-osoitteen). Tässä muutamia esimerkkejä:

• Google Docs: Kun joku jakaa dokumentin tai muuta sisältöä vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteesi kanssa, Gmail-osoitteesi näkyy vaihtoehtoisen osoitteesi sijaan.
  • Google Sites: Kun joku jakaa sivuston vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteesi kanssa, Gmail-osoitteesi näkyy vaihtoehtoisen osoitteesi sijaan.
  • Kalenteri: Kun vastaat kutsuihin, jotka on lähetetty edelleen vaihtoehtoisesta sähköpostiosoitteestasi, tapahtuman järjestäjä näkee Gmail-osoitteesi vaihtoehtoisen osoitteesi sijaan.
  • Google Keep: Kun joku jakaa muistiinpanon vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteesi kanssa, Gmail-osoitteesi näkyy vaihtoehtoisen osoitteesi sijaan.
  • Google Ryhmät: Jos poistat vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen, joka oli osa ryhmää, Gmail-osoitteesi saattaa näkyä sen tilalla.
  • Google Ads: Kun hyväksyt kutsun Google Ads ‑tilin käyttämiseen vaihtoehtoisella sähköpostiosoitteellasi, Gmail-osoitteesi ja vaihtoehtoinen sähköpostiosoite näkyvät tilin käyttöoikeussivulla.
true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.