Kirjautuminen Google-tilille toisella sähköpostiosoitteella

Kun luot Google-tilin, saat automaattisesti myös Gmail-osoitteen. Jos haluat käyttää toista sähköpostiosoitetta kirjautumiseen, voit yhdistää muun kuin Gmail-sähköpostiosoitteen kyseiseen tiliin ja käyttää osoitetta esimerkiksi kirjautumiseen, uuden salasanan pyytämiseen ja ilmoitusten vastaanottamiseen.

Vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta koskevat vaatimukset
  • Et voi käyttää Gmail-osoitetta.
  • Et voi käyttää sähköpostiosoitetta, joka on jo yhdistetty toiseen Google-tiliin.
  • Muista käyttää Google-tilisi salasanaa, kun kirjaudut käyttämällä tätä sähköpostiosoitetta.
Vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen lisääminen

Ensimmäisen vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen lisääminen

1. Kirjaudu Oma tili -sivulle.
  2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot ja tietosuoja -kohdassa Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Sähköposti ja sitten Lisäasetukset.
  4. Valitse Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet -kohdan vieressä Lisää vaihtoehtoinen sähköpostiosoite. Lisää omistamasi sähköpostiosoite ja valitse Lisää.

Muiden vaihtoehtoisten sähköpostiosoitteiden lisääminen

1. Kirjaudu Oma tili -sivulle.
  2. Valitse Henkilökohtaiset tiedot ja tietosuoja -kohdassa Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Sähköposti ja sitten Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet.
  4. Valitse Lisää uusi sähköpostiosoite. Lisää omistamasi sähköpostiosoite ja valitse Lisää.

Lähetämme vahvistuslinkin sisältävän sähköpostin vaihtoehtoiseen sähköpostiosoitteeseesi. Sinun on avattava sähköposti ja klikattava linkkiä, ennen kuin voit kirjautua tilillesi vaihtoehtoisella osoitteella. Sähköposti ei välttämättä saavu heti.

Jos et löydä viestiä, katso vinkit vahvistusviestin löytämiseen tai uuden pyytämiseen.

Vaihtoehtoisten sähköpostiosoitteiden poistaminen

Vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen poistaminen

1. Kirjaudu Oma tili ‑sivulle.
  2. Valitse Henkilötiedot ja tietosuoja ‑kohdassa Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Sähköposti ja sitten Vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet.
  4. Valitse poistettavan vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen kohdalta Poista Poista.

Katso, mitkä käyttäjänimet voit poistaa Google-tililtäsi.

Milloin muut voivat nähdä Gmail-osoitteesi vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteesi sijaan?

Kun ihmiset jakavat kohteita vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteesi kanssa, he saattavat joskus nähdä ensisijaisen Google-tilisi sähköpostiosoitteen (Gmail-osoitteen):

• Google Docs: Kun joku jakaa dokumentin tai muuta sisältöä vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteesi kanssa, hänelle näytetään Gmail-osoitteesi vaihtoehtoisen osoitteesi sijaan.
  • Google Sites: Kun joku jakaa sivuston vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteesi kanssa, hänelle näytetään Gmail-osoitteesi vaihtoehtoisen osoitteesi sijaan.
  • Kalenteri: Kun vastaat kutsuihin, jotka on lähetetty edelleen vaihtoehtoisesta sähköpostiosoitteestasi, tapahtuman järjestäjä näkee vastausten olevan peräisin Gmail-osoitteestasi.