Därför frågar Google efter vissa uppgifter när du skapar ett konto

Du måste ange en del personliga uppgifter när du skapar ett Google-konto. Med hjälp av dessa uppgifter skyddas ditt konto och våra tjänster blir mer användbara.

Läs mer om hur vi använder dessa uppgifter i Googles sekretesspolicy.

Detta måste du ange

Namn

Ange det namn du vill använda i Googles tjänster. Ditt namn visas när du delar innehåll med andra, till exempel ett dokument eller ett foto.

Användarnamn

Ange ett användarnamn som du använder när du loggar in på Google-kontot, till exempel mittnamn@gmail.com.

• Du skapar en Gmail-adress eller använder en befintlig e-postadress som inte är från Gmail.
  • Du får använda bokstäver, siffror och punkter. Användarnamnet är inte skiftlägeskänsligt. Du behöver inte lägga på minnet vilka bokstäver som är små och vilka som är stora.

Lösenord

Skydda kontot genom att välja ett starkt lösenord på minst åtta tecken.

• Blanda bokstäver, siffror och symboler.
  • Undvik att använda personliga uppgifter eller vanliga ord som är lätta att gissa sig till, till exempel gatan du bor på eller namnet på ett husdjur.
  • Använd inte lösenord du har använt för andra konton eller webbplatser. Du ska inte heller använda detta lösenord någon annanstans.

Läs mer om hur du skapar ett starkt lösenord.

Födelsedag

Ange ditt födelsedatum. I vissa tjänster från Google finns ålderskrav. Läs mer om ålderskrav.

Din ålder visas inte för andra såvida du inte delar födelsedatumet offentligt eller med utvalda personer.

Kön

Välj kön eller avstå från att svara. Läs mer om hur Google använder uppgifter om din könstillhörighet.

Din könstillhörighet visas inte för andra såvida du inte delar den offentligt eller med utvalda personer.

Telefonnummer

Det är valfritt att ange telefonnummer, men det rekommenderas starkt om du har en mobiltelefon. Beroende på hur du lägger till ett telefonnummer i kontot kan det användas i olika tjänster från Google. Om du exempelvis glömmer bort ditt lösenord kan du få åtkomst till kontot igen med hjälp av telefonnumret för återställning.

Läs mer om hur telefonnumret används.

Aktuell e-postadress

Om du redan har en e-postadress rekommenderar vi att du lägger till den. E-postadressen används till olika saker, exempelvis för att

• skydda ditt konto
  • hjälpa dig att få åtkomst till kontot om du inte kan logga in, till exempel om du glömmer lösenordet
  • ta emot aviseringar från Googles tjänster.

Ändra uppgifterna senare

När du har skapat ett Google-konto kan du ändra vissa av dessa uppgifter och styra vem de visas för. Läs om hur du