Ta den nye sikkerhetssjekken. Forbedre sikkerheten til Google-kontoen med en sjekk som tar to minutter.

Hvorfor ber Google om visse opplysninger for å opprette en konto?

Når du oppretter en Google-konto, ber vi om noen personopplysninger. Disse opplysningene beskytter kontoen din og gjør tjenestene våre nyttigere.

For å finne ut mer om hvordan vi bruker disse opplysningene, les Googles personvernregler.

Dette vi ber om

Navn

Skriv inn navnet du vil bruke på Google-tjenester. Når du deler innhold, for eksempel dokumenter eller bilder, med andre, vises navnet ditt sammen med det.

Brukernavn

Skriv inn et brukernavn du vil bruke til å logge på Google-kontoen din, for eksempel mittnavn@gmail.com.

• Du oppretter en Gmail-adresse eller bruker en e-post du allerede har, som ikke leveres av Gmail.
  • Du kan bruke bokstaver, tall og punktum. Det skilles ikke mellom store og små bokstaver i brukernavnet. Du trenger ikke å huske hvilke bokstaver som er store eller små.

Passord

For å holde kontoen din trygg bør du velge et sterkt passord som inneholder minst åtte tegn.

• Bruk en blanding av bokstaver, tall og symboler.
  • Unngå personopplysninger eller vanlige ord som er enkle å gjette, for eksempel gaten du bor i, eller navnet til et kjæledyr.
  • Ikke bruk et passord du har brukt for andre kontoer eller nettsteder. Du bør heller ikke bruke dette passordet andre steder.

Finn ut mer om hva som gjør et passord sterkt.

Fødselsdato

Skriv inn fødselsdatoen din. Enkelte Google-tjenester har aldersgrenser. Finn ut mer om aldersgrenser.

Alderen er ikke synlig for andre, med mindre du gjør fødselsdatoen din offentlig eller deler den med bestemte personer.

Kjønn

Velg kjønn eller velg å ikke oppgi dette. Finn ut mer om hvordan Google bruker kjønnet ditt.

Informasjon om hvilket kjønn du er, er ikke synlig for andre, med mindre du gjør den offentlig eller deler den med bestemte personer.

Telefonnummer

Hvis du har en mobiltelefon, er det valgfritt å oppgi nummeret, men vi anbefaler at du gjør det. Avhengig av hvordan du legger til et telefonnummer i kontoen din, kan nummeret brukes i forskjellige Google-tjenester. Hvis du for eksempel glemmer passordet ditt, kan du få tilgang til kontoen din igjen ved hjelp av et telefonnummer for gjenoppretting.

Finn ut mer om hvordan telefonnumre brukes.

Gjeldende e-postadresse

Hvis du allerede har en e-postadresse, anbefaler vi at du legger den til. Denne e-postadressen kan brukes til forskjellige formål, blant annet for å

• bidra til å holde kontoen din sikker
  • hjelpe deg med å få tilgang igjen hvis du ikke kan logge på, for eksempel hvis du glemmer passordet ditt
  • motta varsler fra Google-tjenester

Endre denne informasjonen senere

Etter at du har opprettet en Google-konto, kan du endre deler av denne informasjonen og kontrollere hvem som ser den. Finn ut hvordan du