Waarom Google naar bepaalde gegevens vraagt wanneer u een account maakt

Wanneer u een Google-account maakt, vragen we om een aantal persoonlijke gegevens. Met deze informatie kan uw account beter worden beveiligd en kunnen we onze services nuttiger maken.

Lees het Privacybeleid van Google voor meer informatie over hoe we deze gegevens gebruiken.

Waar we naar vragen

Naam

Geef de naam op die u wilt gebruiken in Google-services. Wanneer u content deelt met anderen, zoals een document of een foto, wordt uw naam daarbij weergegeven.

Gebruikersnaam

Voer een gebruikersnaam in die u gebruikt om in te loggen op uw Google-account, zoals mijnnaam@gmail.com.

• U maakt een Gmail-adres of u gebruikt een e-mailadres dat u al heeft en dat niet van Gmail is.
  • U kunt letters, cijfers en punten gebruiken. Uw gebruikersnaam is niet hoofdlettergevoelig. U hoeft niet te onthouden welke letters hoofdletters of kleine letters zijn.

Wachtwoord

Houd uw account veilig door een sterk wachtwoord te kiezen dat ten minste acht tekens lang is.

• Kies een combinatie van letters, cijfers en symbolen.
  • Vermijd persoonlijke gegevens of algemene woorden die te makkelijk te raden zijn, zoals de naam van uw straat of huisdier.
  • Gebruik geen wachtwoord dat u al heeft gebruikt voor andere accounts of websites. Gebruik dit wachtwoord ook nergens anders.

Lees meer over hoe u een sterk wachtwoord maakt.

Geboortedatum

Geef uw geboortedatum op. Sommige Google-services hebben leeftijdsvereisten. Lees meer over leeftijdsvereisten.

Uw leeftijd is niet zichtbaar voor anderen, tenzij u uw geboortedatum openbaar of met specifieke mensen deelt.

Geslacht

Selecteer uw geslacht of kies ervoor dit niet te zeggen. Lees meer over hoe Google gegevens over uw geslacht gebruikt.

Het is niet zichtbaar voor anderen wat uw geslacht is, tenzij u dit openbaar of met specifieke mensen deelt.

Telefoonnummer

Als u een mobiele telefoon heeft, is deze informatie optioneel maar sterk aanbevolen. Afhankelijk van hoe u een telefoonnummer toevoegt aan uw account, kan uw nummer worden gebruikt in andere Google-services. Als u bijvoorbeeld uw wachtwoord vergeet, kunt u met uw hersteltelefoonnummer weer toegang krijgen tot uw account.

Lees meer over hoe telefoonnummers worden gebruikt.

Huidige e-mailadres

Als u al een e-mailadres heeft, raden wij u aan om dit toe te voegen. Dit e-mailadres kan worden gebruikt voor diverse doeleinden, waaronder de volgende:

• Uw account beveiligen
  • Opnieuw toegang krijgen als u niet kunt inloggen, bijvoorbeeld als u uw wachtwoord bent vergeten
  • Meldingen ontvangen van Google-services

Deze gegevens later wijzigen

Nadat u een Google-account heeft gemaakt, kunt u sommige informatie wijzigen en beheren wie deze gegevens kan zien. Bekijk meer informatie over hoe u het volgende kunt doen: