Miksi Google pyytää tiettyjä tietoja tilin luomisen yhteydessä

Kun luot Google-tilin, pyydämme joitain henkilökohtaisia ​​tietoja. Nämä tiedot auttavat pitämään tilisi turvassa ja tekemään palveluistamme hyödyllisempiä.

Jos haluat lisätietoja siitä, kuinka käytämme näitä tietoja, tutustu Googlen tietosuojakäytäntöön.

Pyytämämme tiedot

Nimi

Anna nimi, jota haluat käyttää Googlen palveluissa. Kun jaat muille sisältöä, esim. dokumentin tai valokuvan, nimesi näkyy sen mukana.

Käyttäjänimi

Anna käyttäjänimi, jolla kirjaudut Google-tilille, esim. omanimi@gmail.com.

• Luo Gmail-osoite tai käytä aiempaa Gmailin ulkopuolista sähköpostiosoitettasi.
  • Voit käyttää kirjaimia, numeroita ja pisteitä. Kirjainkoolla ei ole merkitystä käyttäjänimessä. Sinun ei tarvitse muistaa, mitkä kirjaimet ovat isoja ja mitkä pieniä.

Salasana

Pitääksesi tilisi turvassa valitse vahva salasana, joka on vähintään 8 merkin pituinen.

• Käytä salasanassa kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.
  • Vältä henkilökohtaisia ​​tietoja tai tavallisia sanoja, jotka on helppo arvata, esim. kotikatuasi tai lemmikkisi nimeä.
  • Älä käytä salasanaa, jota olet käyttänyt muilla tileillä tai sivustoilla. Älä myöskään käytä tätä salasanaa missään muualla.

Lisätietoja vahvoista salasanoista

Syntymäaika

Anna syntymäaikasi. Joissain Google-palveluissa on ikärajoituksia. Lisätietoja ikärajoituksista

Ikäsi ei näy muille, ellet jaa syntymäpäivääsi julkisesti tai tietyille ihmisille.

Sukupuoli

Valitse sukupuolesi tai päätä olla kertomatta sitä. Lisätietoja siitä, miten Google käyttää sukupuoltasi

Sukupuolesi ei näy muille, ellet jaa sitä julkisesti tai tietyille ihmisille.

Puhelinnumero

Jos sinulla on matkapuhelin, suosittelemme täyttämään tämän kentän, vaikka se ei ole pakollista. Puhelinnumeroasi voidaan käyttää eri Google-palveluissa, riippuen siitä, kuinka lisäät sen tietoihisi. Jos esimerkiksi unohdat salasanasi, voit päästä kirjautumaan takaisin tilillesi palauttamisen puhelinnumeron avulla.

Lisätietoja puhelinnumerojen käytöstä

Nykyinen sähköpostiosoite

Jos sinulla on jo sähköpostiosoite, suosittelemme sen lisäämistä. Tämän sähköpostiosoitteen avulla voimme muun muassa

• suojata tiliäsi
  • auttaa sinua pääsemään takaisin tilillesi, jos esimerkiksi unohdat salasanasi
  • lähettää ilmoituksia Google-palveluista.

Tietojen muuttaminen myöhemmin

Kun olet luonut Google-tilin, voit muuttaa joitain näistä tiedoista sekä sitä, kenelle ne näkyvät. Lisätietoja: