Miksi Google pyytää tiettyjä tietoja tilin luomisen yhteydessä

Kun luot Google-tilin, pyydämme joitain henkilökohtaisia tietoja. Nämä tiedot auttavat pitämään tilisi turvassa ja tekemään palveluistamme hyödyllisempiä.

Jos haluat lukea lisää siitä, miten käytämme näitä tietoja, tutustu Googlen tietosuojakäytäntöön.

Mitä kysymme ja miksi

Nimi

Anna nimi, jota haluat käyttää Googlen palveluissa. Kun jaat muille sisältöä, kuten dokumentin tai valokuvan, nimesi näkyy sen mukana.

Käyttäjänimi

Anna käyttäjänimi, jolla kirjaudut Google-tilille, esim. omanimi@gmail.com.

• Luo Gmail-osoite tai käytä aiempaa Gmailin ulkopuolista sähköpostiosoitettasi.
  • Voit käyttää kirjaimia, numeroita ja pisteitä.
  • Kirjainkoolla ei ole merkitystä käyttäjänimessä. Sinun ei tarvitse muistaa, mitkä kirjaimet ovat isoja ja mitkä pieniä.

Salasana

Pitääksesi tilisi turvassa valitse vahva salasana, joka on vähintään 8 merkin pituinen.

• Käytä salasanassa kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.
  • Vältä henkilökohtaisia ​​tietoja tai tavallisia sanoja, jotka on helppo arvata, esim. kotikatuasi tai lemmikkisi nimeä.
  • Älä käytä salasanaa, jota olet käyttänyt muilla tileillä tai sivustoilla. Älä myöskään käytä tätä salasanaa missään muualla.

Lue lisää vahvoista salasanoista.

Syntymäpäivä

Lisää syntymäaikasi. Joissain Google-palveluissa on ikärajoituksia. Lue lisää ikärajoituksista.

Syntymäaikasi avulla Google varmistaa, että olet riittävän vanha käyttämään tiettyjä palveluja ja ominaisuuksia, ja voi

• päätellä ikäryhmäsi, jotta saat yksilöllisemmän käyttökokemuksen, johon kuuluvat personoidut suositukset ja mainokset (voit poistaa personoidut mainokset käytöstä)
  • näyttää sinulle syntymäpäiväteeman Google Haun sivulla oikeaan aikaan
  • huolehtia tilin suojauksesta ja personoinnista Googlen palveluissa.

Lue lisää siitä, miten Google käyttää syntymäaikaasi.

Ikäsi ei näy muille, ellet jaa syntymäaikaasi julkisesti tai tietyille ihmisille.

Sukupuoli

Valitse sukupuolesi tai päätä olla kertomatta sitä. Lisätietoja siitä, miten Google käyttää sukupuoltasi

Sukupuolesi ei näy muille, ellet jaa sitä julkisesti tai tietyille ihmisille.

Puhelinnumero

Jos sinulla on matkapuhelin, suosittelemme täyttämään tämän kentän, vaikka se ei ole pakollista. Puhelinnumeroasi voidaan käyttää eri Google-palveluissa, riippuen siitä, kuinka lisäät sen tietoihisi. Jos esimerkiksi unohdat salasanasi, pääset takaisin tilillesi varapuhelinnumeron avulla.

Lue lisää puhelinnumerojen käytöstä.

Nykyinen sähköpostiosoite

Jos sinulla on jo sähköpostiosoite, suosittelemme sen lisäämistä. Sähköpostiosoitteen avulla voit

• suojata tiliäsi
  • auttaa sinua pääsemään takaisin tilillesi, jos esimerkiksi unohdat salasanasi
  • lähettää ilmoituksia Google-palveluista.

Tietojen muuttaminen myöhemmin

Kun olet luonut Google-tilin, voit muuttaa joitain näistä tiedoista sekä sitä, kenelle ne näkyvät. Lue lisää:

true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.