Kontrollér om tilgangspunkt skal inkluderes i Googles posisjonstjenester

For å forbedre posisjonstjenestene og anslå posisjonen til en enhet bruker Google offentlig overført Wi-Fi-informasjon fra trådløse tilgangspunkter samt GPS-, mobilmast- og sensordata. Disse dataene er begrenset til informasjon om selve det trådløse tilgangspunktet, inkludert posisjonen.

Du kan bidra til at apper som Google Maps fungerer bedre, ved å gi Googles posisjonstjenester tilgang til Wi-Fi-tilgangspunktet ditt.

Hvordan kan jeg velge bort tilgangspunktet mitt for Googles posisjonstjenester?

Hvis du vil velge bort denne funksjonen, må du endre SSID-en (navnet) på Wi-Fi-tilgangspunktet ditt (navnet på det trådløse nettverket ditt), slik at det ender på «_nomap». Hvis SSID-en for eksempel er «12345», må du endre dette til «12345_nomap».

Finn fremgangsmåten for det aktuelle tilgangspunktet

Hvis du fikk tilgangspunktet fra nettleverandøren din, kan du få fremgangsmåten ved å kontakte dem. Du kan også se nettstedet for produsenten av tilgangspunktet:

For mange tilgangspunkter kan du følge en generell fremgangsmåte

1. Bruk en Ethernet-kabel til å opprette en fysisk forbindelse mellom tilgangspunktet og datamaskinen.
  2. Finn standard gateway for forbindelsen:
    • I Windows: Skriv inn «ipconfig» i kommandovinduet (på startmenyen).
    • I Mac OS: Skriv inn «ifconfig» i kommandovinduet.
    • I Linux: Skriv inn «ifconfig» i kommandovinduet.
  3. Når du har funnet standard gateway (ligner på 192.168.0.1), oppgir du denne verdien i adressefeltet i nettleseren du bruker, for eksempel Chrome eller Firefox. Nå blir du viderekoblet til kontrollpanelet for tilgangspunktet ditt.
  4. Hvis du blir bedt om å logge på kontrollfunksjonene for tilgangspunktet, må du oppgi riktig passord og brukernavn. Se i veiledningen som fulgte med tilgangspunktet.

Når du har endret SSID-en din, må du gjenopprette tilkoblingen til nettverket ved hjelp av det nye navnet. Du kan gjennomføre dette på en hvilken som helst enhet med Wi-Fi, for eksempel en mobiltelefon eller datamaskin. Hvis nettverket ditt er sikret med et passord, må du bruke det samme passordet.

For å sikre at den oppdaterte SSID-en blir sendt til Google raskt, kan du åpne Google Maps på en Android-enhet der Wi-Fi er slått på. For å opprette en posisjonsregistrering nær Wi-Fi-tilgangspunktet ditt, trykk på Min posisjon Sted/posisjon.

Blir tilgangspunktet mitt fjernet fra andre posisjonstjenester?

Leverandører av posisjonstjenester opererer uavhengig av hverandre. Andre leverandører kan se SSID-metoden for bortvelging. Vi oppfordrer andre leverandører til å anse «_nomap»-taggen som et uttrykk for at et tilgangspunkt ikke skal inkluderes i posisjonstjenester.

Hvordan sikrer jeg det trådløse nettverket mitt med kryptering av sterke passord?

I tillegg til å fjerne tilgangspunktet fra Googles posisjonstjenester finner du tips om hvordan du kan sikre det trådløse nettverket ditt med kryptering av sterke passord, i Google Sikkerhetssenter.