Tukiaseman käyttö Googlen sijaintipalveluissa

Google parantaa sijaintipalveluitaan ja arvioi laitteesi sijainnin hyödyntämällä langattomien tukiasemien julkisesti lähettämiä Wi-Fi-tietoja sekä GPS-, linkkitorni- ja anturidataa. Kyseinen data koskee vain itse langatonta tukiasemaa ja sen sijaintia.

Jotta Google Mapsin kaltaiset sovellukset toimisivat paremmin, voit antaa Googlen sijaintipalveluiden hyödyntää Wi-Fi-tukiasemaasi.

Kuinka poistan tukiasemani Googlen sijaintipalvelujen käytöstä?

Voit estää tukiasemasi käyttämisen muuttamalla Wi-Fi-tukiasemasi (langattoman verkkosi nimen) SSID:n siten, että se päättyy tekstiin _nomap. Jos SSID on esimerkiksi 12345, vaihda nimeksi 12345_nomap.

Etsi tukiasemakohtaisia ohjeita

Jos käytössäsi on internetpalveluntarjoajan toimittama tukiasema, pyydä tarkemmat ohjeet palveluntarjoajalta. Muussa tapauksessa voit katsoa ohjeita tukiaseman valmistajan verkkosivustolta:

Noudata tukiasemien yleisiä ohjeita

1. Yhdistä tukiasema ja tietokone fyysisesti toisiinsa ethernet-kaapelilla.
  2. Selvitä yhteytesi oletusyhdyskäytävä:
    • Jos käytät Windowsia, kirjoita Käynnistä-valikosta avattavaan komentokehotteeseen ipconfig.
    • Jos käytät Mac OS:ää, kirjoita komentokehotteeseen ifconfig.
    • Jos käytät Linuxia, kirjoita komentokehotteeseen ifconfig.
  3. Kun olet selvittänyt oletusyhdyskäytävän (se voi olla esimerkiksi 192.168.0.1), kirjoita se verkkoselaimen – kuten Chromen tai Firefoxin – osoiteriville. Tukiasemasi ohjauspaneeli aukeaa selaimeen.
  4. Jos sinua pyydetään kirjautumaan tukiasemaan, anna käyttäjänimi ja salasana. Tarvittavat tiedot ovat tukiaseman mukana toimitetuissa ohjeissa.

Kun olet vaihtanut SSID:n, muodosta yhteys verkkoon sen uudella nimellä. Tämän vaiheen voi tehdä millä tahansa Wi-Fi-laitteella, esimerkiksi kannettavalla tietokoneella tai matkapuhelimella. Jos verkkosi on suojattu salasanalla, vanha salasana on edelleen voimassa.

Voit varmistaa pikaisesti, onko uusi SSID:si lähetetty Googlelle, avaamalla Google Mapsin Android-laitteella, kun Wi-Fi-yhteys on käytössä. Paikanna sijaintisi lähellä Wi-Fi-tukiasemaasi napauttamalla Oma sijainti Sijainti.

Poistetaanko tukiasemani muista sijaintipalveluista?

Sijaintipalveluiden tarjoajat ovat itsenäisiä toimijoita. SSID-tunnisteeseen perustuva sijaintipalveluista kieltäytyminen näkyy myös muille sijaintipalveluiden tarjoajille. Kannustamme muita sijaintipalveluiden tarjoajia kunnioittamaan _nomap-tagilla tehtyä kieltäytymistä sijaintipalvelinkäytöstä.

Miten suojaan langattoman verkkoni vahvalla salasanan salauksella?

Paitsi vinkkejä, jotka koskevat tukiaseman poistamista Googlen sijaintipalvelujen käytöstä, Googlen Turvallisuuskeskuksessa on myös vinkkejä langattoman verkon suojaamisesta vahvalla salasanan salauksella.