Google Apper
Hovedmeny

Logg på flere kontoer samtidig

Hvis du har mer enn én Google-konto, kan du logge på flere kontoer samtidig. På den måten kan du bytte mellom kontoer uten å måtte logge av og på.

Kontoene dine har separate innstillinger, men i enkelte tilfeller kan det hende innstillingene fra standardkontoen din blir brukt.

Legg til kontoer

1. Logg på Google på en datamaskin.
  2. Velg profilbildet ditt eller forbokstaven din øverst til høyre.
  3. Velg Legg til konto i menyen.
  4. Følg veiledningen for å logge på kontoen du vil bruke.

Bytt mellom kontoer

1. Logg på Google på en datamaskin.
  2. Velg profilbildet ditt eller forbokstaven din øverst til høyre.
  3. Velg kontoen du vil bruke, i menyen.

Bytt mellom kontoer på mobilenheter

Du kan også bytte mellom kontoer i enkelte Google-apper på mobilenheter. Fremgangsmåten for å bytte konto varierer fra app til app.

Android: Finn ut hvordan du kan legge til kontoer på enheten din. Når du bruker Google-apper, kan du velge hvilken konto som skal være logget på.

iPhone og iPad: Finn ut hvordan du kan logge på kontoen din i Google-apper.

Når bør du være logget på mer enn én konto?

Vi anbefaler at du bare logger på flere kontoer på enheter du ikke deler med andre.

Hvis du bruker en delt enhet, bør du lese om sikker pålogging til Google.

Slik skiller du mellom kontoene dine

Slik finner du ut hvilken konto du er logget på med:

1. Gå til en Google-side, for eksempel www.google.com, på en datamaskin.
  2. Velg profilbildet ditt eller forbokstaven din øverst til høyre.
  3. Sjekk hvilken e-postadresse du ser under kontonavnet ditt.

Du kan bruke ulike profilbilder eller Gmail-temaer for å få kontoene dine til å se annerledes ut.

Enkelte produkter har ikke støtte for pålogging med flere kontoer

Du kan ikke logge på flere kontoer i enkelte Google-produkter, for eksempel Blogger, AdWords og Analytics. I slike produkter blir du logget på med standardkontoen din.

I enkelte Google-produkter er fremgangsmåten for pålogging med flere kontoer annerledes. Finn ut hvordan du kan bytte mellom kontoer i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.

Tips: Hvis du ikke kan logge på flere kontoer samtidig, kan du bruke Chrome-profiler eller inkognitomodus i stedet.

Logg av

Når du logger av én konto, blir du også logget av alle kontoene dine i den samme nettleseren:

1. Gå til en Google-side, for eksempel www.google.com, på en datamaskin.
  2. Velg profilbildet ditt eller forbokstaven din øverst til høyre.
  3. Velg Logg ut på menyen.

Kontoene har egne innstillinger

Du kan kontrollere innstillingene separat for hver av kontoene dine. Når du logger på flere kontoer, deles vanligvis ikke kontoinnstillingene mellom dem. Kontoene dine kan for eksempel ha forskjellige språkinnstillinger eller fremgangsmåter for pålogging.

Noen ganger brukes innstillingene for andre kontoer

Hvis du er logget på flere kontoer samtidig, vet vi ikke alltid hvilken konto du bruker. Hvis du for eksempel er logget på to kontoer og åpner et nytt vindu i nettleseren, vet vi ikke hvilken konto du vil bruke. I slike tilfeller kan Google bruke innstillinger fra standardkontoen din, for eksempel innstillingene for nett- og appaktivitet og personlig tilpasning av annonser.

Hva er en standardkonto?

I mange tilfeller er standardkontoen din den første kontoen du har logget på med. På mobilenheter kan standardkontoen din variere avhengig av enhetens operativsystem og appene du bruker.