Logg på flere kontoer samtidig

Hvis du har flere enn én Google-konto, kan du bruke multipålogging for å bytte mellom ulike kontoer uten å måtte logge av og på igjen. Hvis du for eksempel har én Google-konto for personlig bruk og en annen du bruker i jobbsammenheng, kan du enkelt bytte mellom de to kontoene i den samme nettleseren (f.eks. Chrome eller Firefox) ved hjelp av multipålogging.

Legg til Google-kontoene dine

1. Logg på Google.
  2. Klikk på profilbildet ditt eller e-postadressen din øverst til høyre på siden.
  3. Klikk på Legg til konto fra rullegardinmenyen.

Account information while signed in to one account

4. Skriv inn brukernavnet og passordet til en annen konto du vil ha tilgang til, og klikk på Logg på.

Bytt mellom kontoer

1. Klikk på profilbildet ditt eller e-postadressen din øverst til høyre på siden.
  2. Velg kontoen du vil logge på.

Account information while signed in to two accounts

Nytteverdien av multipålogging

Her er et eksempel på ulike kontoer du kan eie og bruke med multipålogging:

Konto Eksempler for bruk
Personlig Send e-post til venner, søk etter ting du er interessert i og hold styr på de personlige gjøremålene dine.
Jobb Send e-post til kolleger, søk etter ting i bedriftsøyemed, og avtal forretningsmøter med kolleger og klienter.
Sport/aktiviteter Send e-post til lagkamerater, søk etter sportsutstyr, og hold oversikten over lagets treningstider og kampprogram i en kalender.

Multipålogging har størst nytteverdi på en enhet der du ikke er nødt til å logge av kontoen din før andre kan bruke enheten. Hvis du deler enheten med andre, kan du sjekke de andre alternativene for sikker pålogging til Google.

Ulike måter å skille kontoene fra hverandre på

Du kan skille mellom de ulike kontoene ved å se på e-postadressen som er tilknyttet dem, men du kan også gjøre det slik:

Kontoene har egne innstillinger

Kontoinnstillinger blir ikke automatisk delt mellom de ulike kontoene når du bruker multipålogging. Det betyr at du kan ha separate innstillinger for hver konto når du bruker tjenester som nett- og appaktivitet eller Google Nå. For eksempel kan du ha nett- og appaktivitet slått på for én konto, men slått av for en annen konto.

Steder der multipålogging ikke fungerer

Multipålogging fungerer ikke med bestemte Google-produkter og mobile versjoner av Google-produkter. På de stedene der multipålogging ikke fungerer, blir du automatisk pålogget den første kontoen du logget på den aktuelle nettleseren med. For eksempel fungerer ikke multipålogging med

• AdWords
  • Google Analytics
  • Blogger
  • Picasa

Google Disk støtter multipålogging, men fungerer annerledes enn andre produkter.

For de stedene du ikke kan bruke multipålogging, har du noen alternativer:

• Bruk ulike nettlesere for hver av kontoene. For eksempel: Google Chrome for bedriftskontoen og Mozilla Firefox for den personlige Google-kontoen din. Er du ikke helt sikker på hva en nettleser er for noe? Finn ut mer.
  • Bruk inkognitovinduet i Google Chrome for å logge på den andre kontoen. Vær obs på at surfeloggen ikke blir lagret om du bruker inkognitovinduet.
  • Bruk flere profiler i Google Chrome. Finn ut mer.
  • Logg ut av alle Google-kontoene dine, og logg så på kontoen du vil ha tilgang til.

Avlogging

Når du logger av en konto, blir du logget ut av alle kontoene dine i den samme nettleseren. Hvis du vil bruke multipålogging igjen, følger du fremgangsmåten under «Legg til Google-kontoene dine» på nytt.
For å logge ut av alle kontoene gjør du følgende:

1. Gå til Google-kontosiden din.
  2. Klikk på profilbildet ditt eller e-postadressen din øverst til høyre på siden.
  3. Klikk på Logg ut fra rullegardinmenyen.

hc_author_kelly

Denne hjelpesiden er skrevet av Kaley, som jobber for brukerstøtteteamet for Google-kontoer. Legg gjerne igjen forslag til hvordan artikkelen kan forbedres.