Kirjautuminen usealle tilille samanaikaisesti

Jos sinulla on useampia Google-tilejä, voit kirjautua usealle tilille yhtä aikaa. Näin voit vaihtaa käyttämääsi tiliä kirjautumatta ulos ja uudestaan sisään.

Tileillä on omat asetuksensa, mutta oletustilisi asetuksia käytetään joissakin tapauksissa.

Tilien lisääminen

1. Kirjaudu Googleen tietokoneellasi.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain.
  3. Valitse valikossa Lisää tili.
  4. Kirjaudu haluamallesi tilille ohjeiden mukaisesti.

Tilin vaihtaminen

1. Kirjaudu Googleen tietokoneellasi.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain.
  3. Valitse valikosta haluamasi tili.

Tilien vaihtelu mobiililaitteilla

Voit vaihtaa tiliä myös joissakin Googlen sovelluksissa mobiililaitteellasi. Tapa, jolla toiselle tilille kirjaudutaan, vaihtelee sovelluskohtaisesti.

Android: Lue lisää tilien lisäämisestä laitteellesi. Kun käytät Google-sovellusta, voit valita, millä tilillä kirjaudut sisään.

iPhone & iPad: Lue lisää tilillesi kirjautumisesta Google-sovelluksissa.

Milloin useammalle tilille kirjautuminen kannattaa

Suosittelemme, että kirjaudut sisään useille tileille vain laitteilla, joita et jaa muiden kanssa.

Jos käytät jaettua laitetta, lue lisää vaihtoehdoista, joilla voit turvallisesti kirjautua Googleen.

Tilien tunnistaminen

Näin voit tarkistaa, millä tilillä olet kirjautunut sisään:

1. Siirry tietokoneellasi Google-sivulle, esim. www.google.com.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain.
  3. Tarkista valikosta, mikä sähköpostiosoite näkyy tilin nimen alapuolella.

Voit tehdä tileistä tunnistettavia käyttämällä erilaisia profiilikuvia tai Gmail-teemoja.

Milloin usealle tilille samanaikaisesti kirjautuminen ei ole mahdollista

Jotkin Google-tuotteet, esim. Blogger, AdWords tai Analytics, eivät tue usealle tilille kirjautumista. Kun käytät näitä tuotteita, kirjaudut oletustilillesi.

Useille tileille kirjautumisen vaiheet ovat erilaiset joissakin Google-tuotteissa. Tutustu tilien vaihtamiseen Google Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa.

Vinkki: Jos usealle tilille kirjautuminen ei ole mahdollista, voit käyttää Chrome-profiileja tai incognito-tilaa.

Uloskirjautuminen

Kun kirjaudut ulos yhdeltä tililtä seuraavasti, sinut kirjataan ulos myös muilta saman selaimen tileiltä:

1. Siirry tietokoneellasi Google-sivulle, esim. www.google.com.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain.
  3. Valitse valikossa Kirjaudu ulos.

Tilien erilliset asetukset

Voit hallita jokaisen tilin asetuksia erikseen. Kun kirjaudut useille tileille, tiliasetuksia ei yleensä jaeta tilien välillä. Tileilläsi voi esimerkiksi olla erilaisia kieliasetuksia tai kirjautumismenettelyjä.

Asetukset, jotka muistetaan

Jos oler kirjautunut useille tileille samanaikaisesti, emme aina tiedä, mitä tiliä käytät kullakin hetkellä. Jos esimerkiksi avaat uuden selainikkunan, kun olet kirjautuneena sisään kahdelle tilille, emme ole varmoja käytettävästä tilistä. Tällaisissa tapauksissa Google saattaa käyttää oletustilisi asetuksia, esimerkiksi verkko- ja sovellustoiminnan tai yksilöllisten mainosten asetuksia.

Mikä on oletustili

Oletustilisi on usein se tili, jolle kirjauduit ensimmäisenä. Mobiililaitteilla oletustilisi riippuu käyttöjärjestelmästä ja käytetyistä sovelluksista.