Google-palkin käyttäminen

Google-palkin avulla voit käyttää eniten käyttämiäsi Google-sovelluksia, vastaanottaa sovellusilmoituksia ja hallinnoida Google-tiliäsi.

Google-palkin käyttötapoja

Sovellusten välillä vaihtaminen

Näin voit vaihtaa Google-sovellusten välillä:

1. Valitse oikeassa yläreunassa Google-sovellukset Sovellukset.
  2. Valitse sovellus, jota haluat käyttää.

Huom. Jos et näe haluamaasi sovellusta valikossa, valitse Lisää.

Ilmoituksien tarkastelu, hylkääminen ja hallinta

Google-palkin kautta voit lukea Googlen palveluita kuten Gmailia tai Driveä koskevia ilmoituksia, vaikka kyseinen palvelu ei olisi käynnissä.

Ilmoitusten tarkastelu

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Ilmoitukset Ilmoitukset.

Näet luettelon kaikista ilmoituksistasi.

Ilmoitusten hylkääminen

Jos haluat ohittaa ilmoitukset, noudata yllä olevia ohjeita ja valitse Tyhjennä kaikki Tyhjennä kaikki.

Ilmoitusten hallinta

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Ilmoitukset Ilmoitukset ja sitten Asetukset Asetukset
  3. Klikkaa kunkin sovelluksen nimen vieressä oleva valitsin päälle tai pois päältä.
Valikon muokkaaminen

Voit muokata käynnistysohjelmaa siten, että lempisovelluksesi näytetään sen yläreunassa. Vaihda tuotteiden paikkaa valikossa vetämällä ja pudottamalla.

Huom. Kirjaudu sisään Google-tilillesi, niin voit muokata valikkoa.

Sovellusten lisääminen

Näin voit lisätä tuotteen, jota ei näy luettelossa:

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Valitse Google-sovellukset Sovellukset.
  3. Valitse valikon alalaidassa Lisää.
  4. Vedä haluamasi Google-sovellukset käynnistysohjelman päälle.

Lisää-valikkoon kuulumattomien sovellusten lisääminen

Voit myös lisätä käyttämiäsi Google-sovelluksia, jotka eivät näy Lisää-osiossa.

1. Kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Avaa sovellus, jonka haluat lisätä.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Google-sovellukset Sovellukset.
  4. Valitse sovelluksen nimen alapuolelta Lisää pikakuvake.

Jos et näe sivulla Google-sovellusten käynnistysohjelmaa, kyseistä sovellusta ei ehkä voi lisätä käynnistysohjelmaan juuri nyt.

Sovellusten sisältä hakeminen

Joidenkin palveluiden (kuten Gmailin) Google-palkissa on hakukenttä, jota voi käyttää sisällön hakemiseen kyseisestä palvelusta. Esimerkiksi Gmailissa voit käyttää sitä sähköpostiviestien hakemiseen.

Uloskirjautuminen, tilin vaihtaminen tai Google-tilin hallinta

Jos haluat kirjautua ulos, vaihtaa tiliä tai hallinnoida tilisi asetuksia, valitse oikeassa yläkulmassa näkyvä kuvasi. Jos näet kuvan sijaan sähköpostiosoitteesi, valitse se.

Käytettävissä ovat seuraavat toiminnot:

• Kirjaudu ulos. Kirjaudu ulos valitsemalla Kirjaudu ulos.
  • Vaihda tiliä. Vaihda tiliä valitsemalla toisen tilisi kuva tai sähköpostiosoite.
  • Hallinnoi omaa Google-tiliäsi. Hallinnoi tilisi asetuksia valitsemalla Oma tili.

Huom. Jos kirjaudut ulos tililtäsi Google-palkin kautta, sinut kirjataan ulos kaikista Google-sovelluksista. Esimerkiksi jos kirjaudut ulos Gmailista, kirjaudut ulos myös Kalenterista ja Mapsista.

Yleisiä ongelmia

Klikkasin sovelluksien käynnistysohjelmaa enkä pääse takaisin Gmailiin

Jos siirryit vahingossa postilaatikostasi toiselle Google-sivulle, toimi näin:

1. Valitse oikeasta yläreunasta Google-sovellukset Sovellukset.
  2. Valitse Gmail .
Käyttämiäni sovelluksia ei näy ilmoitusluettelossa

Luettelossa näkyvät vain sovellukset, joista olet saanut ilmoituksia aiemmin. Saatat esimerkiksi saada YouTube-ilmoituksia sähköpostitse, mutta jos et ole saanut YouTubesta ilmoituksia Google-palkin kautta, YouTubea ei näy luettelossa.

Poistin ilmoitukset käytöstä mutta saan niitä edelleen

Vaikka poistaisit ilmoitukset käytöstä Google-palkissa, saat edelleen samaa Google-sovellusta koskevia ilmoituksia puhelimellasi, tabletillasi tai sähköpostitse. Nämä ilmoitukset voi poistaa käytöstä kunkin sovelluksen asetusten kautta.

En voi klikata sovellusta, jota käytän yleensä sovelluksien käynnistysohjelman kautta

Kaikkia sovelluksia ei tueta kaikilla alueilla. Jos olet maassa, jossa sovellusta ei tueta, se näkyy käynnistysohjelmassa, mutta et voi avata sitä.