Over accountkiezers

Een accountkiezer is een lijst met de accounts die momenteel worden onthouden op uw apparaat. Hierdoor worden toekomstige logins gemakkelijker en kunt u uw accounts visueel van elkaar onderscheiden met behulp van een naam en afbeelding.

Als u wilt inloggen, kiest u een account. U wordt automatisch ingelogd of gevraagd om uw wachtwoord, afhankelijk van hoeveel tijd is verstreken sinds uw laatste bezoek. Hier volgt een voorbeeld van wat u kunt zien op Google of accountchooser.com.

Accounts toevoegen

Als u een account aan uw apparaat wilt toevoegen om te gebruiken met de Google-accountkiezer en accountchooser.com, logt u in bij Google en laat u het selectievakje 'Ingelogd blijven' aangevinkt.

Als u nog een account wilt opslaan, klikt u op 'Account toevoegen' in een accountkiezer om naar de inlogpagina te gaan.

Accounts verwijderen

Als u een account uit een accountkiezer verwijdert, wordt u niet noodzakelijkerwijs uitgelogd van websites die niet worden beheerd door Google. De beste manier om accountgegevens volledig te verwijderen, is de gegevens van uw browser wissen of de functie voor privé browsen gebruiken.

Als u een account uit uw Google-accountkiezer wilt verwijderen, logt u uit. Ga vervolgens naar een inlogpagina van Google en klik op Verwijderen.

Als u een account wilt verwijderen uit accountchooser.com, gaat u naar accountchooser.com en verwijdert u de ongewenste vermeldingen.

Meer over accountchooser.com

Accountchooser.com is een project van de non-profitorganisatie OpenID Foundation, waarvan Google deel uitmaakt. De website is gezamenlijk gemaakt door Google en anderen om inloggen op internet gemakkelijker te maken. Vermeldingen op accountchooser.com worden alleen op uw apparaat opgeslagen. Ga voor meer informatie naar accountchooser.com/learnmore.html.