Grunderna: Återställa kontot via SMS

Om du lägger till ett mobilnummer som återställningsalternativ kan Google skicka ett SMS till dig med en kod så att du kan återställa lösenordet om du skulle glömma det.

Så här aktiverar du återställning via SMS:

1. Logga in på ditt konto.
  2. Klicka på Uppdatera återställningsalternativ i säkerhetsavsnittet.
  3. Välj ditt land i rullgardinsmenyn och ange sedan ditt mobiltelefonnummer. (Bekymra dig inte om telefonnumrets format. Det går lika bra med eller utan bindestreck, blanksteg och parenteser.) Du kan ange ditt nummer med eller utan landskod.
  4. Klicka på Spara längst ned på sidan.

Vi rekommenderar att du kontaktar din mobilleverantör om du vill få information om kostnader för SMS. Kostnaderna varierar beroende på vilket abonnemang och vilken leverantör du har.

Så här skickar du en återställningskod till dig själv:
  1. Ange ditt användarnamn på sidan för hjälp med lösenord. När du har fyllt i ordverifieringen väljer du att ta emot lösenordet via SMS.
  2. Klicka på Fortsätt.
  3. Kolla i telefonen om du har fått ett textmeddelande från Google.
  4. Ange återställningskoden och klicka på alternativet för att skicka återställningskoden.
  5. Ange ditt nya lösenord.

Du kan skydda ditt konto genom att se till att säkerhetsinställningarna är uppdaterade och genom att aktivera alternativa återställningsalternativ.