Vanliga problem

Jag får inget sms med koden

Om du får ett felmeddelande när du begär en återställningskod kan det bero på att det finns en begränsning av hur många gånger du kan begära en återställningskod samma dag. Om du tror att du kan ha överskridit gränsen väntar du 24 timmar och försöker igen.

Om du inte har fått någon återställningskod kan du läsa om möjliga orsaker till problemet och förslag på lösningar i den här listan:

• Vår tjänst var tillfälligt otillgänglig. Detta kan ha hänt när du begärde återställningskoden.
  • Du har flyttat över ditt mobilnummer. Om du nyss har bytt mobiloperatör men behållit samma telefonnummer, kanske sms inte fungerar direkt. Vänta innan du försöker igen.
  • Din operatör har blockerat kortkoder. Mobiloperatören kan oavsiktligt ha blockerat din möjlighet att ta emot sms från tjänster där kortkoder används. Be operatören att återaktivera meddelanden från Google.

Jag får flera sms

Om kommunikationen mellan mobiltelefonen och operatören inte är stabil kan det hända att du får dubbla aviseringar. Om du begär flera återställningskoder gäller bara den senast skickade koden. Det kan hjälpa att stänga av och starta om telefonen några gånger.

Om det inte hjälper ber du operatören återställa dina sms-inställningar.