Veelvoorkomende problemen

De sms met de code wordt niet ontvangen

Als u een foutmelding ontvangt wanneer u een herstelcode aanvraagt, kan dit worden veroorzaakt door de beperking op het aantal verzoeken voor een herstelcode dat u op een dag kunt indienen. Als u denkt dat u deze limiet heeft overschreden, wacht u 24 uur en probeert u het opnieuw.

Als u geen herstelcode heeft ontvangen, controleert u deze lijst met mogelijke oorzaken en suggesties voor dit probleem:

• Onze service was tijdelijk niet beschikbaar. Er kan een storing zijn opgetreden op het moment dat u een herstelcode aanvroeg.
  • U bent overgestapt naar een andere provider. Als u kort geleden bent overgestapt naar een andere mobiele provider maar u hetzelfde mobiele telefoonnummer heeft gehouden, werkt de sms-service misschien nog niet meteen. Wacht enige tijd voordat u het opnieuw probeert.
  • Uw provider blokkeert shortcodes. Uw mobiele provider voorkomt wellicht dat u sms-berichten ontvangt van services die shortcodes gebruiken. Vraag uw provider om berichten van Google niet te blokkeren.

U ontvangt meerdere exemplaren van een sms

Als de communicatie tussen uw mobiele telefoon en uw mobiele provider niet helemaal soepel verloopt, kunt u soms dubbele berichtmeldingen ontvangen. Als u meerdere herstelcodes aanvraagt, is alleen de laatst aangevraagde code geldig. Dit probleem wordt soms verholpen als u uw telefoon enkele keren in- en uitschakelt.

Als dat niet helpt, kunt u uw mobiele provider vragen uw sms-instellingen opnieuw in te stellen.