Gå til innholdet

Senter for åpenhet

Lær om Googles retningslinjer

En illustrasjon av velkjente ikoner for Google-produkter rundt Google-logoen for å formidle at økosystemet er stort.

Målet vårt for å gjøre informasjon universelt tilgjengelig og nyttig starter med å gjøre produktene våre trygge. Utforsk senteret vårt for åpenhet for å forstå retningslinjene som beskytter brukerne våre mot trusler og uriktig bruk, samt informasjon om hvordan vi utvikler og overholder disse retningslinjene.

Vi iverksetter tiltak for å holde folk trygge på nettet

5,2 mrd.
blokkerte annonser

I 2022 blokkerte vi flere milliarder annonser som brøt retningslinjene for Google-produkter, for å beskytte brukerne mot svindel.1

11 mill.
fjernede YouTube-videoer

Vi fjernet over 11 millioner videoer i andre halvdel av 2022 for brudd på retningslinjene for brukere.2

437 000
deindekserte nettadresser

Bare i andre halvdel av 2022 fjernet vi over 437 000 nettadresser som var rapportert for innhold som viser seksuelt misbruk av barn (CSAM), fra Google Søk-resultatene.3

Retningslinjer på Google

Et sunt digitalt økosystem

Flere milliarder mennesker kommer til Google hver dag for å finne pålitelig kvalitetsinformasjon og pålitelige opplevelser på nettet. Vi tar ansvaret vårt på alvor for å opprettholde integriteten til produktene og tjenestene våre samt for å bygge opp tillit hos brukerne. Vi har utarbeidet vilkår for bruk, produktretningslinjer, retningslinjer for utviklere og retningslinjer for brukere for å holde brukerne trygge samtidig som vi prøver å oppfylle målet vårt.

Tre personer samarbeider på en laptop, omgitt av logoer for Google-produkter for å vise Googles økosystem.
Tre personer samarbeider på en laptop, omgitt av logoer for Google-produkter for å vise Googles økosystem.
Et sunt digitalt økosystem

Flere milliarder mennesker kommer til Google hver dag for å finne pålitelig kvalitetsinformasjon og pålitelige opplevelser på nettet. Vi tar ansvaret vårt på alvor for å opprettholde integriteten til produktene og tjenestene våre samt for å bygge opp tillit hos brukerne. Vi har utarbeidet vilkår for bruk, produktretningslinjer, retningslinjer for utviklere og retningslinjer for brukere for å holde brukerne trygge samtidig som vi prøver å oppfylle målet vårt.

En bildekollasj som viser 2 menn som jobber på et kontor, et nærbilde av folk som samarbeider rundt en laptop, og et ikon som representerer team.
Egne team for tillit og sikkerhet

Vi investerer i forskning og teknologi for å få innsikt i hvordan produktene og tjenestene våre kan misbrukes, samt for å redusere potensielle risikoer. Teamene våre jobber hardt for å utarbeide og implementere datadrevne og skalerbare retningslinjer og standarder som beskytter brukerne ved å sikre at produktene og tjenestene våre brukes ansvarlig.

En bildekollasj som viser 2 menn som jobber på et kontor, et nærbilde av folk som samarbeider rundt en laptop, og et ikon som representerer team.
Egne team for tillit og sikkerhet

Vi investerer i forskning og teknologi for å få innsikt i hvordan produktene og tjenestene våre kan misbrukes, samt for å redusere potensielle risikoer. Teamene våre jobber hardt for å utarbeide og implementere datadrevne og skalerbare retningslinjer og standarder som beskytter brukerne ved å sikre at produktene og tjenestene våre brukes ansvarlig.

Forhindring av skade og uriktig bruk i produktene våre

Forpliktelse til åpenhet

Finn ut mer om hvordan vi jevnlig publiserer informasjon om forespørsler fra myndighetene om å fjerne innhold, samt om tiltakene vi treffer for å beskytte brukerne og plattformene våre mot innhold som bryter retningslinjene våre eller lokal lov og rett. Du kan også finne ut hvordan innholdsanbefalinger fungerer i Googles produkter og tjenester.

Forpliktelse til åpenhet

Finn ut mer om hvordan vi jevnlig publiserer informasjon om forespørsler fra myndighetene om å fjerne innhold, samt om tiltakene vi treffer for å beskytte brukerne og plattformene våre mot innhold som bryter retningslinjene våre eller lokal lov og rett. Du kan også finne ut hvordan innholdsanbefalinger fungerer i Googles produkter og tjenester.

Rapporterings- og ankeverktøy

Du kan finne nyttige rapporterings- og ankeverktøy du kan bruke til å rapportere innhold og svare på sanksjoner. Du kan også finne ut mer om partnerprogrammene våre for å bekjempe skadelig innhold overalt på nettet.

En bildekollasj som viser en kvinnes hender på en laptop, et varselsikon om brudd på retningslinjene og en ankeknapp.
En bildekollasj som viser en kvinnes hender på en laptop, et varselsikon om brudd på retningslinjene og en ankeknapp.
Rapporterings- og ankeverktøy

Du kan finne nyttige rapporterings- og ankeverktøy du kan bruke til å rapportere innhold og svare på sanksjoner. Du kan også finne ut mer om partnerprogrammene våre for å bekjempe skadelig innhold overalt på nettet.

Dette er lederne våre