Så kan skyddsfunktionen för flera konton hjälpa dig att skydda ditt konto

Vi upptäcker misstänkta händelser med hjälp av vår säkerhetsteknik och ger dig bättre skydd för ditt Google-konto. Med skyddsfunktionen för flera konton kan vi dela säkerhetsaviseringar om misstänkta händelser med appar och tjänster som du har kopplat till Google-kontot. Då kan appar och tjänster från tredje part bättre skydda dig online från misstänkta händelser som har identifierats av Google.

Så fungerar skyddsfunktionen för flera konton

Dessa appar och tjänster får säkerhetsaviseringar från Google

Följande gäller för appar och tjänster från tredje part som får säkerhetsaviseringar från Google:

Då skickas säkerhetsaviseringar

Säkerhetsaviseringar skickas när en känslig händelse sker i ditt Google-konto. En känslig händelse kan till exempel vara att

• kontot hackas
  • kontot stängs av eller inaktiveras
  • kontot har loggats ut från dina enheter och webbläsare.
Så används säkerhetsaviseringar

Säkerhetsaviseringar används av Google samt appar och tjänster som deltar för att

• lättare identifiera misstänkt aktivitet på kontot
  • logga ut dig från appar eller tjänster som deltar i syfte att skydda kontot.

Hantera skyddsfunktionen för flera konton

Se vilka appar och tjänster som deltar
  1. Öppna sidan Kopplingar till appar och tjänster från tredje part.
    • Du kan behöva logga in.
  2. Välj en app eller tjänst för att ta reda på om den deltar i skyddsfunktionen för flera konton.
    • Om appen eller tjänsten har märket för skyddsfunktionen för flera konton Ikon för skyddsfunktionen för flera konton deltar den i skyddsfunktionen för flera konton.
Ta bort kontoåtkomst

Om du inte längre vill använda en app eller tjänst från tredje part som deltar i skyddsfunktionen för flera konton kan du ta bort dess åtkomst till ditt konto.

När du har tagit bort åtkomsten för en app eller tjänst från tredje part händer följande:

• Appen får ett slutligt meddelande om att anslutningen har avslutats.
  • Appen tar inte längre emot säkerhetsrapporter för ditt Google-konto.