Undersöka misstänkt aktivitet i kontot

Obs! Om du har omdirigerats till den här sidan från inloggningsrutan beror det på att vi har upptäckt misstänkt aktivitet i ditt konto.

Ta reda på om ditt Google-konto har blivit hackat

Om du ser något i stil med nedanstående finns en risk att någon annan använder ditt Google-konto.

Viktigt! Om du misstänker att någon annan är inloggad på ditt Google-konto ska du ändra lösenordet omedelbart för

• ditt Google-konto, om du inte redan har ändrat det
  • appar och webbplatser
    • där du använder samma lösenord som för Google-kontot
    • som kan kontakta dig via e-postadressen till ditt Google-konto
    • där du loggar in med e-postadressen till ditt Google-konto
    • som du har sparat lösenorden för i ditt Google-konto.

Sedan kan du kontrollera och ta bort obekanta enheter som är inloggade på ditt konto.

Misstänkt kontoaktivitet

Viktiga inställningar som ändrats på ett sätt du inte känner igen

Om någon av följande inställningar har ändrats på ett sätt som du inte känner igen ska du ändra till rätt inställning omedelbart:

Obehörig ekonomisk aktivitet

Följande är exempel på misstänkt ekonomisk aktivitet:

Aviseringar om ovanlig aktivitet

Tips! Vi kontaktar dig via telefonnumret och e-postadressen för återställning.

Vi informerar om ovanlig aktivitet på följande sätt:

• En avisering om en ovanlig inloggning eller en ny enhet på kontot.
  • En avisering om att ditt användarnamn, lösenord eller någon annan säkerhetsinställning har ändrats och du inte gjorde ändringen.
  • En avisering om annan aktivitet som du inte känner igen.
  • Ett rött fält högst upp på skärmen med ett meddelande om att misstänkt aktivitet har upptäckts.
  • Sidan Enhetsaktivitet och säkerhetshändelser.

Misstänkt aktivitet i produkter från Google som du använder

Gmail

Inställningar för Gmail

Ändra till rätt inställning omedelbart om något av följande har ändrats på ett sätt som du inte känner igen:

Aktivitet i Gmail

Följande är exempel på misstänkt aktivitet i Gmail:

• Du får inte längre e-post.
  • Dina vänner säger att de får skräppost eller konstiga e-postmeddelanden från dig.
  • Ditt användarnamn har ändrats.
  • E-postmeddelanden har tagits bort från inkorgen och finns inte i papperskorgen. Du kan rapportera att e-postmeddelanden saknas och kanske återskapa dem.
  • Du ser skickade e-postmeddelanden som inte har skrivits av dig.
YouTube

Följande är exempel på misstänkt aktivitet på YouTube:

• Det finns videor du inte har laddat upp eller kommentarer du inte har publicerat på din YouTube-kanal eller om följande har ändrats på ett sätt du inte känner igen:
    • Kanalnamn
    • Profilfoto
    • Beskrivningar
    • E-postinställningar
    • Skickade meddelanden
Google Drive

Följande är exempel på misstänkt aktivitet på Google Drive:

Google Foto

Följande är exempel på misstänkt aktivitet på Google Foto:

Blogger

Följande är exempel på misstänkt aktivitet på Blogger:

• Det visas inlägg på din blogg som du inte har publicerat.
  • Du får kommentarer på inlägg som du inte har publicerat.
  • E-postadressen som du använder för Blogger har ändrats fast du inte har ändrat den.
  • Din blogg har försvunnit eller blockerats.
Google Ads

Följande är exempel på misstänkt aktivitet på Google Ads om du inte känner igen den:

• Annonser som hänvisar till okända länkar eller destinationer.
  • Ökade annonsutgifter.
  • Ändrade kontoägare, ansvariga och användare.