Hoe Google je helpt om gegevens beveiligd te delen door Google-accounts te koppelen

Voor betere, gepersonaliseerde functies kun je je Google-account beveiligd koppelen aan je account bij een app of service van derden.

Hoe Google je gegevens beveiligt

Als je je Google-account aan je account bij een app of service van derden koppelt:

• Je Google-accountgegevens worden meestal niet gedeeld met de app of service van derden. Voordat je Google-account gegevens deelt, is jouw toestemming nodig.
  • Je accountwachtwoord in de app of service van derden wordt niet gedeeld met Google.
  • Als je in een app of service van derden goedkeurt dat je Google-account wordt gekoppeld, krijgt Google alleen toegang tot de gegevens die nodig zijn om je accounts te koppelen.
  • Je kunt de koppeling tussen je accounts altijd verwijderen.

Gegevens die worden gedeeld als je je Google-account koppelt

Welke gegevens delen derden?

Voordat derden je gegevens delen, kun je besluiten of je Google toegang wilt geven tot je account van derden. Afhankelijk van de app of service van derden kun je het volgende nagaan:

• tot welke gegevens in het account van derden Google toegang heeft (indien van toepassing),
  • welk niveau van accounttoegang Google heeft,
  • welke acties Google namens jou uitvoert.

Als je je Google-account koppelt aan een account dat je hebt gemaakt bij een app of service van derden, kan Google misschien het volgende doen:

• Nagaan wat voor type account je hebt. Zo weet Google tot welke content of functies je toegang hebt met je type abonnement of account.
  • Je content zoeken of bewerken. Hierdoor kan Google bijvoorbeeld content zoeken en streamen, playlists bewerken of een video starten op het ene apparaat en verdergaan waar je gebleven was op een ander apparaat.
  • Je transactieoverzicht checken. Hierdoor kan Google de juiste artikelen in je winkelwagentje plaatsen.
Hoe kan Google de toegang tot je account van derden gebruiken?

Google kan de functionaliteit personaliseren met informatie uit je account van derden. Zo kan Google bijvoorbeeld weten welke series je op Google TV hebt bekeken in een app van derden. Andere voorbeelden van wat je kunt doen:

• De Google Assistent vragen om gekochte muziek af te spelen of een nummer toe te voegen aan een playlist in een gekoppelde muziekstreaming-app.
  • Google Zoeken gebruiken om een serie in een gekoppelde videostreaming-app te vinden en verder te gaan waar je gebleven was.
  • De Google Assistent vragen om smartlampen aan of uit te doen.
Hoelang worden je gegevens gedeeld?

Google en derden kunnen gegevens met elkaar delen zolang je een actieve koppeling hebt tussen je Google-account en je account van derden.

Tip: Als je een gekoppeld Google-account verwijdert, heeft dit geen invloed op gegevens die eerder zijn gedeeld.

Gegevens die door Google worden gedeeld

Als je Google toegang geeft tot een account bij een app of service van derden, worden de gegevens van dat account met Google gedeeld.

In sommige gevallen krijgt de app of service van derden gegevens van Google. De app of service van derden kan je bijvoorbeeld vragen om dit te doen:

• Met je bestaande Google-account inloggen bij de app of service.
  • De app of service van derden toegang geven tot aanvullende gegevens in je Google-account.
true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.