Miten Google auttaa jakamaan dataa turvallisesti Google-tilin linkittämisen avulla

Voit ottaa käyttöön parannetut ja personoidut käyttökokemukset linkittämällä Google-tilisi turvallisesti kolmannen osapuolen sovellukseen tai palveluun.

Miten Google pitää datasi turvassa

Kun linkität Google-tilisi kolmannen osapuolen sovelluksen tai palvelun tiliin:

• Google-tilisi dataa ei yleensä jaeta kolmannen osapuolen sovellukselle tai palvelulle. Ennen kuin Google-tilisi jakaa dataa, se tarvitsee valtuutuksen.
  • Tilisi salasanaa kolmannen osapuolen sovelluksessa tai palvelussa ei jaeta Googlelle.
  • Kun valtuutat Google-tilin linkittämisen kolmannen osapuolen sovelluksesta tai palvelusta, Google käyttää vain tilien linkittämiseen tarvittavaa dataa.
  • Voit poistaa tilien välisen linkityksen milloin tahansa.

Google-tilin linkityksen yhteydessä jaettu data

Mitä dataa kolmas osapuoli jakaa?

Ennen kuin kolmas osapuoli jakaa dataasi, voit päättää, saako Google pääsyn kolmannen osapuolen tilillesi. Kolmannen osapuolen sovelluksesta tai palvelusta riippuen voit ehkä tarkistaa

• mihin kolmannen osapuolen tilin osiin Googlella on pääsy
  • minkä tason pääsyoikeuden Google saa tilille
  • mitä asioita Google tekee puolestasi.

Kun linkität Google-tilisi kolmannen osapuolen sovelluksella tai palvelulla luomaasi tiliin, Google voi

• tarkistaa tilityypin – näin Google näkee, mihin sisältöön tai ominaisuuksiin sinulla on pääsy tilaus- tai tilityypin perusteella
  • etsiä tai muokata sisältöäsi – näin Google voi esimerkiksi hakea ja striimata sisältöä, muokata soittolistoja tai aloittaa videon toiston yhdellä laitteella ja jatkaa toisella samasta kohdasta
  • tarkistaa ostohistoriasi – näin Google voi lisätä oikeat tuotteet ostoskoriin.
Miten Google voi käyttää pääsyä kolmannen osapuolen tilillesi?

Google voi personoida kokemustasi kolmannen osapuolen tilisi tietojen avulla, esimerkiksi selvittämällä, mitä ohjelmia olet katsonut Google TV:ssä kolmannen osapuolen sovelluksessa. Muita esimerkkejä:

• Voit pyytää Google Assistantia soittamaan ostamaasi musiikkia tai lisäämään kappaleen soittolistaan linkitetyssä musiikinstriimaussovelluksessa.
  • Voit etsiä ohjelman linkitetystä videostriimaussovelluksesta Google Haun avulla ja jatkaa toistamista siitä, mihin jäit.
  • Voit pyytää Google Assistantia sytyttämään tai sammuttamaan älyvaloja.
Kuinka kauan dataa jaetaan?

Google ja kolmas osapuoli voivat jakaa dataa niin kauan kun sinulla on aktiivinen linkki Google-tilin ja kolmannen osapuolen tilin välillä.

Vinkki: Jos poistat Googlen linkitetyn tilin, se ei vaikuta aiemmin jaettuun dataan.

Googlen jakama data

Kun sallit Googlelle pääsyn tilille kolmannen osapuolen sovelluksella tai palvelulla, dataa jaetaan kyseiseltä tililtä Googlelle.

Joissakin tapauksissa kolmannen osapuolen sovellus tai palvelu voi saada dataa Googlelta. Kolmannen osapuolen sovellus tai palvelu voi esimerkiksi pyytää sinua