Iniciar la sessió amb una clau d'accés en lloc de fer-ho amb una contrasenya

Les claus d'accés són una alternativa senzilla i segura a les contrasenyes. Amb una clau d'accés, podeu iniciar la sessió al vostre Compte de Google amb l'empremta digital, l'escaneig facial o el bloqueig de pantalla del dispositiu, com ara el PIN.

Les claus d'accés proporcionen la protecció més eficaç contra amenaces com la pesca de credencials. Un cop hàgiu creat una clau d'accés, la podreu utilitzar per iniciar la sessió fàcilment al vostre Compte de Google, així com en algunes aplicacions o serveis de tercers, i per verificar la vostra identitat en fer canvis sensibles.

Important:

• Si el compte té activada la verificació en dos passos o està inscrit al programa Protecció avançada, una clau d'accés omet el segon pas d'autenticació (perquè l'ús de la clau confirma que porteu el dispositiu a sobre).
  • Les vostres dades biomètriques, que s'utilitzen per a l'empremta digital o per al desbloqueig facial, es conserven al dispositiu i no es comparteixen mai amb Google.

Comprovar què es necessita per crear una clau d'accés

Podeu crear claus d'accés en aquests dispositius:

• Un portàtil o ordinador amb Windows 10, macOS Ventura o ChromeOS 109 com a mínim
  • Un dispositiu mòbil amb iOS 16 o Android 9 com a mínim
  • Una clau de seguretat de maquinari que admeti el protocol FIDO2

L'ordinador o el dispositiu mòbil també han de tenir un navegador compatible, com ara:

• Chrome 109 o una versió posterior
  • Safari 16 o una versió posterior
  • Edge 109 o una versió posterior
  • Firefox 122 o una versió posterior

Per crear i utilitzar una clau d'accés, heu d'activar el següent:

• Bloqueig de pantalla
  • Bluetooth
    • Això s'aplica si voleu utilitzar una clau d'accés en un telèfon per iniciar la sessió en un altre ordinador.
  • Per a iOS o macOS: heu d'activar el clauer d'iCloud.
    • Quan configureu una clau d'accés al dispositiu Apple, se us demanarà que activeu el clauer d'iCloud si encara no l'heu configurat. Per obtenir més informació sobre com podeu configurar el clauer d'iCloud, consulteu aquest enllaç.

Consell: per garantir la millor experiència possible amb les claus d'accés, assegureu-vos que el sistema operatiu i el navegador estiguin actualitzats.

En funció del sistema operatiu i del navegador, és possible que no pugueu crear ni utilitzar claus d'accés en mode d'incògnit.

Claus d'accés per a Google Workspace

Si teniu un compte de Google Workspace de la feina o del centre educatiu, és possible que no pugueu iniciar-hi la sessió només amb una clau d'accés. Podeu continuar creant claus d'accés als vostres dispositius, però és possible que només es tinguin en compte com a segon factor per a la verificació en dos passos, la recuperació del compte i algunes accions sensibles al compte que requereixin que Google torni a verificar la vostra identitat.

A la pàgina de configuració del compte "Omet la introducció de la contrasenya quan sigui possible", podeu veure si l'administrador us permet iniciar la sessió només amb una clau d'accés.

Els administradors de Workspace poden obtenir més informació aquí.

Configurar les claus d'accés

Important: quan creeu una clau d'accés, s'activa un inici de sessió sense contrasenya que dona prioritat a les claus d'accés. Creeu claus d'accés només en dispositius personals que controleu. Encara que tanqueu la sessió al vostre Compte de Google, un cop hàgiu creat una clau d'accés en un dispositiu, tots els usuaris que puguin desbloquejar-lo podran tornar a iniciar-hi la sessió amb la clau d'accés.

Per configurar una clau d'accés, és possible que hàgiu d'iniciar la sessió al vostre Compte de Google o verificar la vostra identitat.

Crear una clau d'accés
Per crear una clau d'accés al telèfon o a l'ordinador que esteu fent servir:
  1. Aneu a https://myaccount.google.com/signinoptions/passkeys.
  2. Toqueu Crea una clau d'accés i, a continuació, Continua.
    • Haureu de desbloquejar el dispositiu.

Per crear claus d'accés en diversos dispositius, repetiu aquests passos en cada dispositiu.

Per crear una clau d'accés en una clau de seguretat USB externa compatible amb FIDO2:

1. Aneu a https://myaccount.google.com/signinoptions/passkeys.
  2. Toqueu Crea una clau d'accés i, a continuació, Utilitza un altre dispositiu.
  3. Seguiu les instruccions en pantalla.
    • Se us demanarà que inseriu la clau de seguretat de maquinari i que introduïu el PIN o toqueu el sensor d'empremtes digitals de la clau.

Consells:

• Un cop hàgiu creat la primera clau d'accés, la propera vegada que inicieu la sessió en un dispositiu que admeti claus d'accés, se us demanarà que creeu una clau d'accés en aquest dispositiu.
  • Si no voleu que altres usuaris accedeixin al vostre compte, no creeu una clau d'accés en un dispositiu compartit.

Utilitzar la clau d'accés per iniciar la sessió

Per iniciar la sessió al vostre compte en un dispositiu en què ja hàgiu creat una clau d'accés:

Quan tanqueu la sessió d'un dispositiu Android, haureu de tornar a iniciar-la amb un mètode alternatiu. Si mentre teniu la sessió iniciada dueu a terme accions sensibles que requereixen que torneu a verificar la vostra identitat, podeu utilitzar la clau d'accés al mateix dispositiu Android.

En altres dispositius que no siguin Android, podeu utilitzar la clau d'accés per tornar a iniciar la sessió al vostre compte i tornar a verificar la vostra identitat quan ja tingueu la sessió iniciada.

1. A la pàgina Inici de sessió amb Google del dispositiu, introduïu el vostre nom d'usuari.
  2. Si anteriorment heu creat una clau d'accés per al vostre compte en aquest dispositiu, Google us demanarà que verifiqueu la vostra identitat amb la clau d'accés del dispositiu.
    • Seguiu les instruccions en pantalla de la clau d'accés per desbloquejar el dispositiu i verificar la vostra identitat.
      • La IU exacta variarà en funció del sistema operatiu i del navegador.
    • En casos excepcionals, és possible que se us demani la contrasenya encara que tingueu una clau d'accés al dispositiu.
      • Per provar d'activar la sol·licitud de la clau d'accés, podeu utilitzar l'opció "Prova una altra manera".
Per iniciar la sessió al vostre compte en un ordinador, podeu utilitzar una clau d'accés creada en un dispositiu mòbil:
Si teniu una clau d'accés en un dispositiu mòbil Android o iOS, podeu utilitzar-la per iniciar la sessió en un altre dispositiu mòbil o ordinador.
  1. A la pàgina Inici de sessió amb Google de l'ordinador, introduïu el vostre nom d'usuari.
  2. A sota del camp de contrasenya, feu clic a l'enllaç Prova una altra manera.
  3. Feu clic a Utilitza la teva clau d'accés.
  4. Cerqueu el codi QR a la pantalla.
    • Si voleu utilitzar una clau d'accés que s'hagi creat amb una clau de seguretat de maquinari, tindreu l'opció de seleccionar "Clau de seguretat per USB" o una d'equivalent.
  5. Per escanejar el codi QR, feu servir l'aplicació d'escàner de codis QR integrada del telèfon.
    • Per a iOS: podeu fer servir l'aplicació de càmera integrada.
    • Per a telèfons Google Pixel: podeu fer servir l'escàner de codis QR integrat.
    • En altres dispositius Android: si no podeu escanejar el codi QR amb l'aplicació de càmera nativa o l'escàner de codis QR del sistema, podeu utilitzar Google Lens.
  6. Al telèfon, toqueu Utilitza la clau d'accés.
    • Per verificar la vostra identitat al telèfon, se us demanarà l'empremta digital, el desbloqueig facial o el PIN del telèfon.
    • La propera vegada que inicieu la sessió amb aquesta combinació d'ordinador i telèfon, rebreu automàticament una notificació al telèfon per completar el procés de verificació d'identitat.

Consell: un cop hàgiu iniciat la sessió, és possible que se us demani que creeu una clau d'accés a l'ordinador. Si no voleu que altres usuaris accedeixin al vostre compte, no creeu una clau d'accés en un dispositiu compartit.

Comprovar les claus d'accés

1. Aneu a https://myaccount.google.com/signinoptions/passkeys.
  2. És possible que se us demani que verifiqueu la vostra identitat.
    • Consell: si heu iniciat la sessió en diversos comptes, assegureu-vos que esteu verificant la vostra identitat per al compte que voleu.

Si el vostre compte ja té claus d'accés, es mostren aquí.

• Consell: si teniu un telèfon Android amb la sessió iniciada en aquest compte, és possible que tingueu claus d'accés registrades automàticament per al vostre compte.

Suprimir o desactivar claus d'accés

Suprimir una clau d'accés
Si perdeu un dispositiu en què heu creat una clau d'accés o si heu creat una clau d'accés en un dispositiu compartit per error, haureu d'invalidar l'ús de la clau d'accés amb el vostre Compte de Google.

Suprimir una clau d'accés que hàgiu creat

1. Aneu al vostre Compte de Google.
    • És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  2. Seleccioneu Seguretat.
  3. A "Com inicieu la sessió a Google", toqueu Claus d'accés.
  4. Seleccioneu la clau d'accés que vulgueu suprimir.
  5. Toqueu la icona .

Suprimir una clau d'accés creada automàticament per Android

Per suprimir una clau d'accés que s'hagi creat automàticament al vostre dispositiu Android, heu de suprimir el dispositiu del vostre Compte de Google.

1. Aneu al vostre Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, seleccioneu Seguretat.
  3. Al tauler Els teus dispositius, seleccioneu Gestiona tots els dispositius.
  4. Seleccioneu el dispositiu i, a continuació, Tanca la sessió.
  5. Si es mostren diverses sessions amb el mateix nom de dispositiu, totes poden provenir del mateix dispositiu o de diversos dispositius. Si voleu assegurar-vos que no hi hagi accés al compte des d'un dispositiu, tanqueu totes les sessions amb el nom d'aquest dispositiu.

Consell: podeu consultar google.com/devices per revisar tots els dispositius amb accés al vostre compte.

Desactivar l'inici de sessió amb claus d'accés
Quan desactiveu l'inici de sessió amb clau d'accés, conservareu totes les claus d'accés del vostre compte. Tots els inicis de sessió futurs requeriran la contrasenya i la verificació en dos passos opcional, en funció de la configuració.
Per desactivar les claus d'accés com a mètode d'inici de sessió i tornar al mètode d'inici de sessió anterior, canvieu aquesta preferència a la configuració del compte.
  1. Aneu al vostre Compte de Google.
    • És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  2. Seleccioneu Seguretat.
  3. Desactiveu l'opció Omet la introducció de la contrasenya quan sigui possible.

Consell: quan creeu una clau d'accés per primera vegada, s'activa un inici de sessió sense contrasenya que dona prioritat a les claus d'accés. Per iniciar la sessió al vostre Compte de Google sense una clau d'accés i utilitzar un altre mètode d'inici de sessió, toqueu Prova una altra manera. Si trieu l'opció "Prova una altra manera" sovint, Google us oferirà la possibilitat d'utilitzar la clau d'accés amb menys freqüència en el futur per ajustar-se a les vostres preferències implícites. Això canviarà si inicieu la sessió amb claus d'accés diverses vegades.

Solucionar un problema relacionat amb una clau d'accés perduda

Heu perdut un dispositiu o us l'han robat
  1. En un dispositiu a què pugueu accedir, inicieu la sessió al vostre Compte de Google.
  2. Suprimiu la clau d'accés associada al dispositiu perdut o robat.
Clau d'accés perduda o no disponible

Si teniu claus d'accés al compte però no se us n'ofereix cap durant l'inici de sessió, comproveu el següent:

• El dispositiu amb la clau d'accés té el bloqueig de pantalla activat.
    • Si el bloqueig de pantalla del dispositiu està desactivat, no podreu utilitzar la clau d'accés fins que no torneu a activar el bloqueig de pantalla.
  • El commutador "Omet la introducció de la contrasenya quan sigui possible" està activat a la configuració de seguretat, a myaccount.google.com/security.

Per iniciar la sessió al vostre Compte de Google sense utilitzar una clau d'accés, toqueu Prova una altra manera perquè no se us demani la clau d'accés i torneu a les opcions d'inici de sessió anteriors.

Consell: si trieu l'opció "Prova una altra manera" sovint, Google us oferirà la possibilitat d'utilitzar la clau d'accés amb menys freqüència en el futur per ajustar-se a les vostres preferències implícites. Això canviarà si inicieu la sessió amb claus d'accés diverses vegades.