Hantera kopplingar mellan ditt Google-konto och tredje part

Om du vill låsa upp användbara funktioner kan du välja att dela data mellan ditt Google-konto och appar och tjänster från tredje part.

Obs! Tredje part är företag eller utvecklare som inte är Google. Dela bara data med tredje part som du litar på. Google skapar inte kopplingar utan din tillåtelse.

Läs mer om kopplingar till tredje part

Så här granskar du alla befintliga kopplingar till tredje part:

1. Öppna sidan med kopplingar till tredje part i Google-kontot.
  2. Leta upp appen eller tjänsten i listan.
  3. Välj den app eller tjänst vars koppling du vill granska.

Tips! Om du väljer en app eller tjänst från tredje part som har ett sparat lösenord i Google Lösenordshantering visas en länk på sidan. Läs mer om hur du sparar, hanterar och skyddar dina lösenord.

Hantera kopplingar till tredje part

Logga in med Google

Om du vill använda Google-kontot för att logga in i appar och tjänster från tredje part använder du Logga in med Google. Du kan logga in på olika plattformar och webbläsare utan att behöva skapa ett nytt lösenord.

Granska och hantera dessa kopplingar

Så här slutar du använda Logga in med Google för en app eller tjänst:

Obs! Om du raderar den här kopplingen stoppar Google automatisk inloggning i appen eller tjänsten. Appen eller tjänsten från tredje part raderas inte.

1. Öppna sidan för kopplingar till tredje part i Google-kontot.
  2. Välj Logga in med Google.
  3. Välj den app eller tjänst från tredje part vars koppling du vill ta bort följt av Visa information.
    • Tips! Om du har fler än en kopplingstyp med appen eller tjänsten visas kopplingen Logga in med Google under Så här hjälper Google dig att logga in på {appens namn}.
  4. Välj Sluta använda Logga in med Google följt av Bekräfta.

Läs mer om Logga in med Google.

Så delar du data på ett säkert sätt med Logga in med Google.

Länka ditt Google-konto
Du kan länka Google-kontot till appen eller tjänsten från tredje part för att få en bättre och mer anpassad upplevelse.

Du kan till exempel länka en musikstreamingtjänst till ditt Google-konto så att du kan be Google-assistenten att spela upp en låt från streamingtjänsten.

Granska och hantera dessa kopplingar

Obs! Om du raderar den här kopplingen förlorar Google åtkomsten till tredjepartskontot för appen eller tjänsten. Du har inte längre åtkomst till funktioner som kräver denna koppling på enheter där du är inloggad på Google-kontot.

Så här tar du bort Googles åtkomst till en app eller tjänst från tredje part:

1. Öppna sidan för kopplingar till tredje part i Google-kontot.
  2. Välj Länkat konto.
  3. Välj den app eller tjänst från tredje part vars koppling du vill radera.
    • Tips! Om du har fler än en kopplingstyp med appen eller tjänsten visas den här kopplingen under Google har viss åtkomst till ditt {appnamn}-konto.
  4. Välj Radera koppling bredvid tredjepartskontot som du vill ta bort följt av Bekräfta.

Tips! Läs tredje parts integritetspolicy innan du raderar kopplingen om du vill ta reda på vilken typ av information som delas med Google.

Läs mer om appar och tjänster från tredje part som delar information med Google.
Dela åtkomst till ditt Google-konto med tredje part

Du kan ge appar och tjänster från tredje part viss åtkomst till ditt Google-konto.

Till exempel kan en träningsapp begära åtkomst till Google Kalender för att visa klasser som du har registrerat dig för via appen.

Obs! Innan du ger tredje part åtkomst till ditt Google-konto ska du läsa deras integritetspolicy och säkerhetsmeddelanden om hur appen eller tjänsten från tredje part använder samt skyddar din data.

Granska och hantera dessa kopplingar

Så här granskar du eller tar bort vad en app eller tjänst från tredje part har åtkomst till:

Obs! Om du tar bort åtkomsten kan appen eller tjänsten från tredje part inte komma åt Google-kontot. Detta kan göra att vissa funktioner inte längre är tillgängliga.

1. Öppna sidan för kopplingar till tredje part i Google-kontot.
  2. Välj Har åtkomst till ditt Google-konto.
  3. Välj den app eller tjänst från tredje part som du vill granska.
    • Om du vill filtrera fram appar och tjänster från tredje part med en viss åtkomst till ditt Google-konto väljer du Åtkomst till och sedan en Google-produkt. Alternativt väljer du Annan åtkomst.
  4. Välj Visa information.
    • Tips! Om du har fler än en kopplingstyp med appen eller tjänsten visas den här kopplingen under {Appnamn} har viss åtkomst till ditt Google-konto.
  5. Granska åtkomsten som appen eller tjänsten från tredje part har till Google-kontot.
  6. Om du vill ta bort åtkomsten för appen eller tjänsten väljer du Ta bort åtkomst följt av Bekräfta.

Rapportera en app eller tjänst från tredje part

Om du tror att en app eller tjänst från tredje part missbrukar din data:

1. Öppna sidan för kopplingar till tredje part i Google-kontot.
  2. Välj Har åtkomst till ditt Google-konto.
  3. Välj den app eller tjänst från tredje part som du vill granska.
  4. Välj Visa information.
  5. Välj Rapportera appen längst ned på sidan.
  6. Fyll i formuläret och välj Skicka.

Läs mer om appar och tjänster från tredje part med åtkomst till ditt Google-konto.

Så skyddar Google din data och dina personliga uppgifter

• Google delar inte lösenordet för ditt Google-konto med någon app eller tjänst från tredje part.
  • Du kan granska vilken typ av data du har samtyckt till att dela med tredje part från Google-kontot.
  • Du kan när som helst ta bort åtkomsten till Google-kontot för en tredje part.

Obs! Om du raderar kopplingen mellan ditt Google-konto och en app eller tjänst från tredje part kan appen eller tjänsten behålla datan som du redan har delat med dem. Om du vill radera data som har delats med appen eller tjänsten från tredje part besöker du appens eller tjänstens webbplats för mer information.