De koppelingen tussen je Google-account en derden beheren

Je kunt de gegevens van je Google-account delen met apps en services van derden en andersom. Zo krijg je toegang tot nuttige functies.

Belangrijk: Derden zijn andere bedrijven of ontwikkelaars dan Google. Deel je gegevens alleen met derden die je vertrouwt. Google stelt geen koppelingen in zonder je toestemming.

Meer informatie over koppelingen met derden

Zo check je al je huidige koppelingen met derden:

1. Ga naar de pagina met koppelingen van derden van je Google-account.
  2. Zoek de app of service in de lijst.
  3. Selecteer de app of service waarvan je de koppelingen wilt checken.

Tip: Als je een app of service van derden selecteert met een opgeslagen wachtwoord in Google Wachtwoordmanager, staat er een link op de pagina. Meer informatie over hoe je je wachtwoorden opslaat, beheert en beschermt

Koppelingen met derden beheren

Inloggen met Google

Gebruik Inloggen met Google als je je Google-account wilt gebruiken om in te loggen bij apps en services van derden. Je kunt op verschillende platforms en browsers inloggen zonder dat je een nieuw wachtwoord hoeft te maken.

Deze koppelingen checken en beheren

Zo zet je Inloggen met Google uit voor een app of service:

Belangrijk: Als je deze koppeling verwijdert, logt Google niet meer automatisch in bij de app of service. De app of service van derden wordt niet verwijderd.

1. Ga in je Google-account naar de pagina voor koppelingen met derden.
  2. Selecteer Inloggen met Google.
  3. Selecteer de app of service van derden waarvoor je de koppeling wilt verwijderen en dan Details bekijken.
    • Tip: Als je meer dan één koppelingstype met die app of service hebt, staat de koppeling voor Inloggen met Google onder Hoe Google je helpt in te loggen bij {app-naam}.
  4. Selecteer Inloggen met Google niet meer gebruiken en dan Bevestigen.

Meer informatie over Inloggen met Google

Hoe je je gegevens beveiligd deelt via Inloggen met Google.

Je Google-account koppelen
Je kunt je Google-account koppelen aan een app of service van derden voor betere en gepersonaliseerde functionaliteit.

Koppel bijvoorbeeld een muziekstreamingservice aan je Google-account zodat je de Google Assistent kunt vragen een nummer van die streamingservice af te spelen.

Deze koppelingen checken en beheren

Belangrijk: Als je deze koppeling verwijdert, raakt Google de toegang kwijt tot je app of serviceaccount van derden. Je raakt op elk apparaat waarop je bent ingelogd op je Google-account de toegang kwijt tot functies waarvoor deze koppeling nodig is.

Zo verwijder je de toegang van Google tot een app of service van derden:

1. Ga in je Google-account naar de pagina voor koppelingen met derden.
  2. Selecteer Gekoppeld account.
  3. Selecteer de app of service van derden waarvoor je de koppeling wilt verwijderen.
    • Tip: Als je meer dan één koppelingstype voor die app of service hebt, staat deze koppeling onder Google heeft bepaalde toegang tot je {app-naam}-account.
  4. Selecteer Koppeling verwijderen en dan Bevestigen naast het account van derden dat je wilt verwijderen.

Tip: Lees voordat je de koppeling verwijdert het privacybeleid van de derde om te ontdekken wat voor informatie deze met Google deelt.

Meer informatie over apps en services van derden die informatie delen met Google
Toegang tot je Google-account delen met een derde

Je kunt apps en services van derden bepaalde toegang tot je Google-account geven.

Een fitness-app kan bijvoorbeeld toegang vragen tot je Google-agenda om lesgroepen te tonen waarvoor je je hebt aangemeld via de app.

Belangrijk: Lees voordat je derden toegang geeft tot je Google-account het privacybeleid en de kennisgevingen over beveiliging van deze derden voor meer informatie over hoe de app of service van derden je gegevens gebruikt en hoe deze worden beveiligd.

Deze koppelingen checken en beheren

Zo kun je checken of verwijderen waartoe een app of service van derden toegang heeft:

Belangrijk: Als je de toegang intrekt, heeft de app of service van derden geen toegang tot je Google-account. Sommige functies zijn hierdoor misschien niet beschikbaar.

1. Ga in je Google-account naar de pagina voor koppelingen met derden.
  2. Selecteer Toegang tot je Google-account.
  3. Selecteer de app of service van derden die je wilt checken.
    • Als je wilt filteren op apps en services van derden met specifieke toegang tot je Google-account, selecteer je Toegang tot en kies je een Google-product of selecteer je Andere toegang.
  4. Selecteer Details bekijken.
    • Tip: Als je meer dan één koppelingstype voor die app of service hebt, staat deze koppeling onder {App-naam} heeft bepaalde toegang tot je Google-account.
  5. Ga na wat voor toegang de app of service van derden tot je Google-account heeft.
  6. Als je de toegang van de app of service wilt intrekken, selecteer je Toegang intrekken en dan Bevestigen.

Een app of service van derden melden

Als je denkt dat een app of service van derden je gegevens misbruikt:

1. Ga in je Google-account naar de pagina voor koppelingen met derden.
  2. Selecteer Toegang tot je Google-account.
  3. Selecteer de app of service van derden die je wilt checken.
  4. Selecteer Details bekijken.
  5. Selecteer onderaan de pagina Deze app melden.
  6. Vul het formulier in en klik op Sturen.

Meer informatie over apps en services van derden met toegang tot je Google-account

Hoe Google je gegevens en persoonlijke informatie beschermt

• Google deelt het wachtwoord van je Google-account niet met apps of services van derden.
  • Je kunt nagaan voor welk type gegevens je toestemming hebt gegeven om deze via je Google-account te delen met de derde.
  • Je kunt de toegang van een derde tot je Google-account op elk moment intrekken.

Belangrijk: Als je de koppeling tussen je Google-account en een app of service van derden verwijdert, kan de app of service de gegevens houden die je al hebt gedeeld. Als je de gegevens wilt verwijderen die zijn gedeeld met de app of service van derden, ga je naar de website voor die app of service voor meer informatie.