Ålderskrav för Google-konton

Nedan anges de ålderskrav som gäller för att hantera ett eget Google-konto. I länder där Family Link är tillgängligt kan föräldrar hjälpa sina barn att skapa och hantera ett Google-konto. När barnet når den lägsta tillåtna åldern för sitt land kan de själva hantera sitt konto.

Ta reda på ålderskraven för ditt land

I länder som inte står med på listan nedan måste barnet ha fyllt 13 år för att själv få hantera kontot.

Obs! Ålderskraven kanske inte gäller användare av G Suite, inklusive konton för G Suite for Education-domäner.

Asien
  • Japan: Minst 13 år
  • Sydkorea: Minst 14 år
Europa
  • Österrike: Minst 14 år
  • Belgien: Minst 16 år
  • Bulgarien: Minst 16 år
  • Kroatien: Minst 16 år
  • Cypern: Minst 16 år
  • Tjeckien: Minst 16 år
  • Danmark: Minst 13 år
  • Estland: Minst 16 år
  • Finland: Minst 16 år
  • Frankrike: Minst 16 år
  • Tyskland: Minst 16 år
  • Grekland: Minst 16 år
  • Ungern: Minst 16 år
  • Irland: Minst 16 år
  • Italien: Minst 16 år
  • Lettland: Minst 16 år
  • Litauen: Minst 16 år
  • Luxemburg: Minst 16 år
  • Malta: Minst 16 år
  • Nederländerna: Minst 16 år
  • Polen: Minst 16 år
  • Portugal: Minst 16 år
  • Rumänien: Minst 16 år
  • Slovakien: Minst 16 år
  • Slovenien: Minst 16 år
  • Spanien: Minst 16 år
  • Sverige: Minst 13 år
  • Storbritannien: Minst 13 år
Nordamerika
  • Kanada: Minst 13 år
  • Mexiko: Minst 13 år
  • USA: Minst 13 år
Oceanien
  • Australien: Minst 13 år
  • Nya Zeeland: Minst 13 år
Sydamerika
  • Argentina: Minst 13 år
  • Brasilien: Minst 13 år
  • Chile: Minst 13 år

Tjänstespecifika åldersgränser

I vissa tjänster från Google finns det särskilda åldersgränser. Här är några exempel:

• YouTube: När en video på YouTube har en åldersgräns visas en varning och videon kan endast spelas upp av användare som är minst 18 år. Läs mer om videor med åldersgränser.
  • Google Payments: Du måste vara minst 18 år för att använda de flesta betalningsmetoderna. Om du vill veta vilka åldersgränser som gäller för att lösa in presentkort från Google Play läser du användarvillkoren som gäller i ditt land.
  • AdSense: Minst 18 år.
  • AdWords: Minst 18 år.

Kontot kan inaktiveras om du anger fel födelsedatum

I tjänster från Google kan kontot inaktiveras om du anger ett födelsedatum som innebär att du är för ung för att ha ett Google-konto. Om du skrev fel när du angav ditt födelsedatum kan du läsa om hur du aktiverar Google-kontot igen.