Ålderskrav för Google-konton

Nedan anges de ålderskrav som gäller för att hantera ett eget Google-konto.

Obs! Föräldrar till mindre barn kan hjälpa dem att skapa och hantera ett Google-konto med Family Link. När barn når den lägsta tillåtna åldern för landet i fråga kan de själva hantera kontot.

Ta reda på ålderskraven för ditt land

I länder som inte står med på listan nedan måste barnet ha fyllt 13 år för att själv få hantera kontot.

Obs! Ålderskraven kanske inte gäller användare av G Suite, inklusive konton för G Suite for Education-domäner.

Asien
  • Sydkorea: Minst 14 år
  • Vietnam: Minst 15 år
Västindien
  • Aruba: Minst 16 år
  • Karibiska Nederländerna: Minst 16 år
  • Curaçao: Minst 16 år
  • Sint-Maarten: minst 16 år
Europa
  • Österrike: Minst 14 år
  • Bulgarien: Minst 16 år
  • Kroatien: Minst 16 år
  • Cypern: Minst 14 år
  • Tjeckien: Minst 15 år
  • Frankrike: Minst 15 år
  • Tyskland: Minst 16 år
  • Grekland: Minst 16 år
  • Ungern: Minst 16 år
  • Irland: Minst 16 år
  • Italien: Minst 14 år
  • Litauen: Minst 14 år
  • Luxemburg: Minst 16 år
  • Nederländerna: Minst 16 år
  • Polen: Minst 16 år
  • Portugal: Minst 16 år
  • Rumänien: Minst 16 år
  • San Marino: Minst 16 år
  • Slovakien: Minst 16 år
  • Slovenien: Minst 16 år
  • Spanien: Minst 14 år
Sydamerika
  • Peru: Minst 14 år
  • Venezuela: Minst 14 år

Tjänstespecifika åldersgränser

I vissa tjänster från Google finns det särskilda åldersgränser. Här är några exempel:

• YouTube: När en video på YouTube har en åldersgräns visas en varning och videon kan endast spelas upp av användare som är minst 18 år. Läs mer om videor med åldersgränser.
  • Google Payments: Du måste vara minst 18 år för att använda de flesta betalningsmetoderna. Om du vill veta vilka åldersgränser som gäller för att lösa in presentkort från Google Play läser du användarvillkoren som gäller i ditt land.
  • AdSense: Minst 18 år.
  • Google Ads: Minst 18 år.

Kontot kan inaktiveras om du anger fel födelsedatum

I tjänster från Google kan kontot inaktiveras om du anger ett födelsedatum som innebär att du är för ung för att ha ett Google-konto. Om du skrev fel när du angav ditt födelsedatum kan du läsa om hur du aktiverar Google-kontot igen.