Administrer adressene i Google-kontoen din

Finn ut mer om de ulike adressetypene i Google-kontoen din og hvordan du administrerer dem.

Hjemme- og jobbadresse

For å gi deg en personlig tilpasset opplevelse i alle Google-produkter kan du bruke Google-kontoen din og jobbadressene dine.

For å få mer relevante resultater og veibeskrivelser raskere, angi en hjemme- og jobbadresse for Google-kontoen din.

Vi bruker adressene dine for å gi deg en personlig tilpasset opplevelse på Google. Vi kan for eksempel

• vise søkeresultater i nærheten av der du bor
  • gi veibeskrivelse til jobben
  • vise mer relevante annonser

Du kan når som helst fjerne adressene fra Google-kontoen din.

Legg til eller endre hjemme- eller jobbadressen din

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Google og så Administrer Google-kontoen din og så Personopplysninger.
  3. Under «Adresser» trykker du på Hjem eller Jobb.
  4. Legg inn adressen.
  5. Trykk på Lagre.

Tips: Det er bare du som har tilgang til hjemme- og jobbadressene. Hvis du vil gjøre en adresse offentlig i Google-kontoen din, kan du legge den til som profiladresse.

Administrer hjemmeadressen din

Administrer jobbadressen din

Fjern hjemme- eller jobbadressen din

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på Android-enheten din.
  2. Trykk på Google og så Administrer Google-kontoen din og så Personopplysninger.
  3. Under «Adresser» trykker du på Hjem eller Jobb.
  4. Trykk på Fjern.

Fest veibeskrivelser hjem eller til jobb

På «Start»-fanen i Google Maps finner du turene du har festet, sammen med den forventede ankomsttiden og informasjon om trafikken. Finn ut mer om favoritturene dine.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Søk etter hjemme- eller jobbadressen din.
  3. Trykk på Veibeskrivelse Veibeskrivelse.
  4. Velg transportmåte.
  5. Trykk på Hjem eller Jobb.
  6. Trykk på Fest nederst.

Velg et ikon for hjemme- eller jobbadressen

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på Lagret Lagre stedet.
  3. Trykk på Merket under «Listene dine».
  4. Trykk på Mer ved siden av «Hjem» eller «Jobb» og så Endre ikon.
  5. Velg et ikon for hjemme- eller jobbadressen.
  6. Trykk på Lagre.

Andre adresser

Du kan finne og administrere adresser som er lagt til i Google-kontoen din, mens du bruker Google-tjenester.

Du finner mer informasjon om de andre adressene i Google-kontoen din nedenfor.

Slik legges adresser til i Google-kontoer

Når du legger til en adresse via en Google-tjeneste, kan du finne og administrere den i Google-kontoen din.

Bruk adressene dine

Du kan bruke adressene i Google-kontoen din til å

• fylle ut adresseskjemaer automatisk når du bruker Chrome
  • kjøpe noe i Google Play-butikken
  • betale for et Google-abonnement
  • bruke Kjøp med Google Pay

Profiladresser

En profiladresse er en adresse som er knyttet til én eller flere av profilene dine. I noen Google-apper og -tjenester har du en profil som er synlig for andre som bruker tjenesten. Hvem som helst kan se denne informasjonen når de kommuniserer med deg eller sjekker innhold du oppretter i Google-apper og -tjenester.

Tips: For å finne ut mer om profiler i Google-tjenester, gå til Se og administrer profilene dine i Google-tjenester.

Faktureringsadresser

En faktureringsadresse er adressen som er tilknyttet betalingsmåten din.

Tips: For å administrere faktureringsadressene dine, gå til Endre hjemme- eller faktureringsadressen.

Juridiske adresser

Den juridiske adressen din er adressen som er tilknyttet Google-betalingsprofilen din.

Tips: For å administrere de juridiske adressene dine, gå til Endre hjemme- eller faktureringsadressen.