Vanlige spørsmål om Google-kontoer og aldersgrenser

Hvorfor er kontoen min deaktivert?

Du har angitt en fødselsdag som indikerer at du ikke er gammel nok til å administrere en Google-konto på egen hånd.

Hvorfor må dere slette kontoen min etter 30 dager?

Du har oppgitt en fødselsdato som tilsier at du ikke er gammel nok til å administrere din egen Google-konto. Hvis du ved en feiltakelse har oppgitt feil fødselsdato, har du en begrenset periode til rådighet der du kan bruke en av metodene nedenfor til å korrigere fødselsdatoen, før kontoen slettes. I løpet av denne perioden er kontoen ikke tilgjengelig. Dette er nødvendig for å håndheve retningslinjene våre.

Hva kan jeg gjøre for å aktivere Google-kontoen på nytt?

Du kan aktivere kontoen på nytt ved å følge instruksjonene våre for å bekrefte at du er gammel nok til å administrere din egen Google-konto. Du ser disse instruksjonene når du prøver å logge på kontoen din igjen via en Google-påloggingsside. Hvis du bruker en konto via jobben, skolen eller en annen gruppe, åpner du Google-kontoen din for å aktivere den igjen. For tiden har vi to metoder for aldersbekreftelse:

1. Opplasting av en elektronisk kopi av en gyldig, offentlig utstedt legitimasjon som viser fødselsdatoen din.
  2. Plassering av en midlertidig autorisasjon på et kredittkort for å sikre at det er gyldig.
    • I de fleste tilfeller fjernes midlertidige autorisasjoner fra kontoen din innen 48 timer. Hvis du er under 18 år, må en forelder eller verge iverksette autorisasjonen på dine vegne.

Merk: Hvis autorisasjonen ikke går gjennom, kan du kontrollere om du bruker et ugyldig kort eller har oppgitt feil informasjon.

Last ned data fra en deaktivert konto

Hvis du venter på at kontoen din skal bli aktivert igjen eller du ikke kan aktivere kontoen din igjen, kan du muligens laste ned og lagre kontodata fra enkelte Google-tjenester.

For å prøve å laste ned dataene dine, logg på kontoen din som normalt. Deretter kan du ha muligheten til å laste ned dataene dine.

Hvorfor ber Google meg om et kredittkort eller en kopi av gyldig legitimasjon? Hvordan blir denne informasjonen brukt?

Vi ber om autorisasjon med et gyldig kredittkort eller en kopi av offentlig utstedt legitimasjon for å bekrefte fødselsdatoen din. Vi bruker denne informasjonen utelukkende til å bekrefte fødselsdatoen og gjenopprette kontoen din. Hvis du velger å fremvise en kopi av gyldig legitimasjon, destruerer vi denne kopien etter at vi har bekreftet fødselsdatoen din.

Hvis du velger å gjennomføre kredittkortautorisasjon, bekrefter vi at kredittkortet er gyldig. Vi beholder denne informasjonen i henhold til lovbestemte krav for kredittkorttransaksjoner. Deretter blir informasjonen din slettet.

Hvordan kan jeg sjekke statusen på henvendelsen min?

Du kan åpne Google-kontoen din og prøve å logge på. Hvis kontoen din ikke er låst opp, ser du siden for korrigering av fødselsdato, der du også ser den nåværende statusen for tidligere forespørsler.

Merk: Hvis du velger å bekrefte alderen din via kredittkort, venter du 15 minutter før du går til Google-kontoen din og ser om innsendingen har blitt behandlet.

Hvor lang tid tar det før Google aktiverer kontoen min igjen?

Hvis du bruker kredittkort til å korrigere fødselsdatoen din, kan kontoen din bli låst opp i løpet av noen få minutter. De fleste forespørsler blir gjennomgått i løpet av én virkedag.