Vanlige spørsmål om Google-kontoer og aldersgrenser

Hvorfor er kontoen min deaktivert?

Du har angitt en fødselsdag som indikerer at du ikke er gammel nok til å administrere en Google-konto på egen hånd.

Hvorfor må dere slette kontoen min etter 30 dager?

Du har oppgitt en fødselsdato som tilsier at du ikke er gammel nok til å administrere en egen Google-konto. Hvis du ved en feiltakelse har oppgitt feil fødselsdato, har du en begrenset periode til rådighet der du kan bruke én av metodene nedenfor til å korrigere fødselsdatoen, før kontoen slettes. I løpet av denne perioden er kontoen ikke tilgjengelig. Dette er nødvendig for å håndheve retningslinjene våre.

Hva kan jeg gjøre for å aktivere Google-kontoen på nytt?

Du kan aktivere kontoen på nytt ved å følge instruksjonene våre for å bekrefte at du er gammel nok til å ha en Google-konto. Du ser denne veiledningen når du prøver å logge på kontoen din igjen via en Google-påloggingsside. Hvis du bruker en konto via jobben, skolen eller en annen gruppe, åpner du Google-kontoen din for å aktivere den igjen. For tiden har vi to metoder for bekrefting av alder:

1. Last opp en elektronisk kopi av en gyldig, offentlig utstedt legitimasjon som viser fødselsdatoen din.
  2. Sett en midlertidig autorisasjon på et kredittkort for å sikre at det er gyldig.
    • Du blir ikke belastet, men en midlertidig autorisasjon kan bli satt på kortet ditt for å bekrefte at det er gyldig. I de fleste tilfeller fjernes midlertidige autorisasjoner fra kontoen din innen 48 timer. Hvis du er under 18 år, må en forelder eller verge sette autorisasjonen på dine vegne.

Merk: Hvis autorisasjonen ikke går gjennom, må du kontrollere at du bruker et gyldig kort eller har oppgitt uriktig informasjon.

Hvorfor ber Google meg om kredittkort eller kopi av offentlig utstedt legitimasjon? Hvordan blir denne informasjonen brukt?

Vi ber om autorisasjon med et gyldig kredittkort eller en kopi av offentlig utstedt legitimasjon for å bekrefte fødselsdatoen din. Vi bruker denne informasjonen utelukkende til å bekrefte fødselsdatoen og gjenopprette kontoen din. Hvis du velger å fremvise en kopi av offentlig utstedt legitimasjon, destruerer vi denne kopien etter at vi har bekreftet fødselsdatoen din.

Hvis du velger å gjennomføre kredittkortautorisasjon, bekrefter vi at kredittkortet er gyldig. Vi beholder denne informasjonen i henhold til lovbestemte krav for kredittkorttransaksjoner. Deretter blir informasjonen din slettet.

Hvordan kan jeg sjekke statusen på henvendelsen min?

Du kan åpne Google-kontoen din og prøve å logge på. Hvis kontoen din ikke er låst opp, ser du siden for korrigering av fødselsdato, der du også ser den nåværende statusen for tidligere forespørsler.

Merk: Hvis du velger å bekrefte alderen din via kredittkort, kan du gå til Google-kontoen din og se om innsendingen har blitt behandlet, 15 minutter etter korrigeringsforsøket.

Hvor lang tid tar det før Google aktiverer kontoen min igjen?

Hvis du bruker kredittkort til å korrigere fødselsdatoen din, kan kontoen din bli låst opp i løpet av noen få minutter. De fleste forespørsler blir gjennomgått i løpet av én virkedag.