Tilin päivittäminen ikärajan noudattamiseksi

Jotta voit ylläpitää omaa Google-tiliäsi, sinun on oltava maasi vähimmäisikää vanhempi.

Jos et ole tarpeeksi vanha ylläpitämään omaa tiliäsi ilmoittamiesi tietojen perusteella:

• Sinulla on 14 päivää aikaa ottaa valvonta käyttöön tililläsi tai vahvistaa, että olet tarpeeksi vanha ylläpitämään tiliäsi. Voit kirjautua sisään ja käyttää tiliäsi normaalisti tänä lisäaikana.
    • Jos tilisi on saatu työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta, tilillä ei ehkä voi ottaa käytönvalvontaa käyttöön. Siinä tapauksessa tilisi poistetaan heti käytöstä. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
  • Jos et ota valvontaa käyttöön tai vahvista olevasi tarpeeksi vanha ylläpitämään tiliäsi 14 päivän sisällä, tilisi poistetaan käytöstä ja tilitietosi poistetaan 30 päivän jälkeen.
Tärkeää: Jos tilisi on poistettu käytöstä, julkaisemasi sisältö pysyy piilotettuna. Esimerkiksi luomasi YouTube-videot eivät ole näkyvillä, kun tilisi on poistettu käytöstä. Jos otat tilisi uudelleen käyttöön, voi kulua useita päiviä, ennen kuin sisältö näkyy taas.

Valvonnan käyttöönotto tilillä

Jos et ole tarpeeksi vanha ylläpitämään omaa tiliäsi, voit pyytää vanhempaasi ottamaan valvonnan käyttöön Google-tilillään, jotta voit jatkaa tilisi käyttöä. Kun olet ilmoittanut syntymäaikasi, sinulla on 14 päivää aikaa ottaa valvonta käyttöön, ennen kuin tili poistetaan käytöstä. Kun tili on poistettu käytöstä, sinulla on 30 päivää aikaa ottaa valvonta käyttöön, ennen kuin tili poistetaan kokonaan.

Vinkki: Valvontaa ei voi ottaa käyttöön bränditilillä. Sinun täytyy poistaa tai muuttaa bränditilin ylläpitäjä, ennen kuin voit ottaa valvonnan käyttöön.

Tilin ylläpitämisen edellyttämän iän vahvistaminen

Jos täytät vähimmäisikärajavaatimuksen, voit vahvistaa ikäsi virallisella henkilötodistuksella tai credit-kortilla.

Jos otat tai lataat kuvan henkilötodistuksesta, se säilytetään turvallisesti, sitä ei julkaista ja se poistetaan, kun syntymäaikasi vahvistaminen on tehty onnistuneesti.

Jos käytät credit-korttia, kaikki tilapäiset valtuutukset hyvitetään.

Tärkeää: Kun olet kirjautunut sisään Google-tilillesi, saat ohjeet, joiden avulla voit ottaa tai ladata kuvan voimassa olevasta henkilötodistuksesta, lisätä credit-kortin tiedot tai käyttää muita todennustapoja. Google ei koskaan pyydä tällaisia tietoja sähköpostilla.

Käytä virallista henkilötodistusta

Voit ottaa tai ladata kuvan virallisesta henkilötodistuksesta, jossa näkyy syntymäaikasi. Useimmat pyynnöt tarkistetaan 24 tunnin kuluessa, ja henkilötodistus poistetaan, kun syntymäaikasi vahvistaminen on onnistunut. Voit peittää henkilötunnuksen.

Vinkki: Käytä kuvatiedostomuotoa, esimerkiksi .jpg tai .png. Älä lataa .pdf-tiedostoa.

Credit-kortin käyttäminen

Tärkeää: Tämä vaihtoehto ei ole saatavilla kaikissa maissa.

Kun olemme vahvistaneet credit-korttisi voimassaolon, säilytämme tätä dataa vain niin kauan kuin credit-korttitapahtumien säännökset edellyttävät.

Jos vahvistat syntymäaikasi credit-kortin avulla, tililläsi saattaa näkyä pieni katevaraus. Näin varmistetaan, että korttisi ja tilisi ovat voimassa. Korttia ei veloiteta, ja katevaraus poistuu pian.

Vinkki: Jos valtuutus ei onnistu, tarkista credit-kortin voimassaolo ja antamasi tiedot.

Pyynnön tilan tarkistaminen

• Voit tarkistaa pyynnön tilan ensimmäisten 14 päivän aikana. Jos sinulla on useampi tili, varmista että olet kirjautunut oikealle tilille.
  • Jos tilisi on poistettu käytöstä, tarkista pyynnön tila kirjautumalla sisään normaalisti.

Datan lataaminen tililtä

Jos odotat, että tilisi otetaan käyttöön uudelleen, tai et voi ottaa sitä käyttöön uudelleen, voit mahdollisesti silti ladata ja tallentaa tiettyjen Google-palvelujen tilidataa.

Ensimmäisten 14 päivän aikana voit kirjautua tilillesi ja ladata datasi.

Jos tilisi on poistettu käytöstä, voit ehkä ladata ja tallentaa tilidataa joistakin Googlen palveluista.

Google-tilin poistaminen

Jos et halua lisätä valvontaa tai vahvistaa syntymäaikaasi, voit poistaa Google-tilin ennen sen poistamista käytöstä.
true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.