Toezicht op een kinderaccount overzetten

Gezinsbeheerders kunnen een kinderaccount overzetten van hun gezinsgroep naar een andere gebruiker.

Belangrijk:

• Je kunt het toezicht maar één keer per 12 maanden wijzigen voor accounts.
  • Het duurt 7 dagen om de overdrachtsmelding te krijgen.
  • Nadat je de melding hebt gekregen, heb je 7 dagen de tijd om de overdracht te accepteren.

Kinderaccount overzetten

1. Open het tabblad Mensen en delen in je Google-account.
  2. Selecteer Gezinsbeheer.
  3. Selecteer een kinderaccount en dan Overdracht starten.
  4. Geef je wachtwoord op om je account te bevestigen.
  5. Bevestig het e-mailadres van de nieuwe gezinsbeheerder.
  6. Selecteer Overdracht starten.

Overdracht annuleren

Je kunt binnen de eerste week annuleren voordat de gezinsbeheerder de overdracht accepteert.

1. Open het tabblad Mensen en delen in je Google-account.
  2. Selecteer Gezinsbeheer.
  3. Selecteer een kinderaccount en dan Overdracht annuleren.
  4. Geef je wachtwoord op om je account te bevestigen.
  5. Selecteer Overdracht annuleren.

Overdracht accepteren

Het account wordt overgezet naar de nieuwe gezinsgroep als de nieuwe gezinsbeheerder de overdracht accepteert. Als de nieuwe gezinsbeheerder geen lid is van een gezinsgroep, maakt het systeem een nieuwe groep.

Belangrijk: Nadat de overdracht is afgerond, heeft het kind geen toegang meer tot de vorige gezinsgroep.

1. Open de overdrachtsmail van Google.
  2. Selecteer Overdracht starten.
  3. Ga akkoord met de voorwaarden op het scherm.
  4. Geef je wachtwoord op om je account te bevestigen.
  5. Bekijk de voorwaarden op het scherm en ga ermee akkoord.
Tip: Als je de toegestane content wilt aanpassen, beheer je de accountinstellingen van je kind.